Κύριε Καμίνη, καταγγέλλουμε τη διοίκηση του Αθήνα 9,84

984Επιστολή της ΕΣΗΕΑ προς τον δήμαρχο Αθήνας Γιώργο Καμίνη για τις καταχρηστικές ενέργειες της διοίκησης της ΔΕΡΑ που επιμένει σε απολύσεις και περικοπές.

«Κύριε Δήμαρχε,
Καταγγέλλουμε το Διοικητικό Συμβούλιο του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «ΑΘΗΝΑ 9,84» ότι με τη δικαιολογία της μείωσης του λειτουργικού του κόστους προέβη στην παράνομη και καταχρηστική τροποποιητική καταγγελία των συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου που συνδέει τα μέλη μας Ιάσονα – Παύλο Τριανταφυλλίδη, και Αγγελική – Όλγα Καρατζαφέρη με την επιχείρηση αφενός και αφετέρου εκβιαστικά δόθηκε ελάχιστος χρόνος ολίγων ωρών στους εργαζόμενους συναδέλφους μας, προκειμένου ν’ αποφασίσουν αν θα υποχωρήσουν στις αξιώσεις της εργοδοσίας ή θ’ απολυθούν.

Οι τροποποιήσεις των συμβάσεών τους αορίστου χρόνου, που προτείνονται στους συναδέλφους, συνίστανται σε μείωση των ωρών απασχόλησής τους στον ραδιοφωνικό σταθμό, με την αντίστοιχη μείωση των μηνιαίων αποδοχών τους, οι δε μειώσεις αυτές, με δεδομένο ότι φτάνουν σε ποσοστό 50% των αποδοχών τους με αντίστοιχη μείωση στο μισό του χρόνου απασχόλησης τους, καθώς και σε μετακύλιση του ωραρίου εργασίας τους, είναι καταφανώς εντελώς καταχρηστικές και κατάφωρα αντεργατικές και αποτελούν δυσμενή μεταβολή των όρων εργασίας τους. Οι συνάδελφοι εν μία νυκτί και χωρίς καμία εξήγηση, βρέθηκαν στη δυσμενή θέση να επιλέξουν μία σύμβαση με εντελώς παραλλαγμένους τους όρους αμοιβής και εργασίας τους επί τα χείρω, ή να μείνουν άνεργοι!
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατήγγειλε την εργοδοσία του σταθμού στο αρμόδιο ΣΕΠΕ, προκειμένου να επιληφθεί για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Ενώπιον του ΣΕΠΕ ο πληρεξούσιος δικηγόρος της εργοδοσίας κατέθεσε υπόμνημα αμφισβητώντας το ρόλο μας ως επαγγελματικού σωματείου. Αναρωτιόμαστε κύριε Δήμαρχε, η θέση αυτή του σταθμού εκφράζει και τη δική σας άποψη για την ΕΣΗΕΑ; Αμφισβητείτε και σεις το θεσμικό μας ρόλο;
Δεδομένης της εντελώς αδιάλλακτης συμπεριφοράς της εργοδότριας εταιρείας προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους, ζητούμε την άμεση και καίρια παρέμβαση σας, προκειμένου να προασπιστούν τα εργασιακά δικαιώματά τους. Ειδικότερα, ζητούμε από εσάς κύριε Δήμαρχε να καλέσετε την εργοδότρια να συμμορφωθεί με τα νόμιμα και είτε να υπαναχωρήσει στις προτεινόμενες τροποποιήσεις, είτε να εναρμονίσει το περιεχόμενό τους στα νόμιμα ισχύοντα για τον κλάδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.