“Κουπόνια” και τροφεία αντί για αυξήσεις στα δημόσια ΜΜΕ

Μέτωπο για την Ανατροπή: «Εκάμναμεν επανάστασιν»! «Και σε μας δε λέτε τίποτα;»

Οι διάλογοι από την κωμική ταινία «Λούφα και παραλλαγή» ταιριάζουν απόλυτα στις εξελίξεις στα δημόσια ΜΜΕ, που ύστερα από δύο στάσεις εργασίας και μια 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, με συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς και λεονταρισμούς για κλιμάκωση εν μέσω θέρους, με την ουρά στα σκέλια η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, οι παρατάξεις που στηρίζονται από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ, τα μάζεψε άρον άρον, χωρίς να πετύχει τίποτα: ένα μεγάλο ΜΗΔΕΝ αναφορικά με τις αυξήσεις στους μισθούς. Και με ένα ακόμη φιάσκο. την αποδοχή των «τροφείων» μέσω πιστωτικής κάρτας που επέβαλλε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλες τις ΔΕΚΟ.

Με τις ευλογίες της πλειοψηφίας επιστρέφουμε έτσι στο 1914 και στο Κολοράντο, στη σφαγή των απεργών του ανθρακωρυχείου του Λάντλοου, συμφερόντων Ροκφέλερ, τότε που οι απεργοί δεν ήθελαν να πληρώνονται με τα κουπόνια του, τότε που δολοφόνησαν πυροβολώντας με καραμπίνα στο κεφάλι το Ρεθυμνιώτη Ηλία Σπαντιδάκη (Λούη Τίκα).Οι σύγχρονοι Ροκφέλερ (ο εργοδότης του 1914), η κυβέρνηση της ΝΔ, οι συνδικαλιστικοί της βραχίονες στο χώρο των media και τα συριζέικα παρακολουθήματά της στη χρόνια συνεργασία τους στις συνδικαλιστικές ενώσεις, «βάφτισαν» τα κουπόνια ζητιανιάς, σε προπληρωμένες κάρτες ή δωροεπιταγές, ή βάουτσερ, ή, ή, ή… Και σφύριξαν τη λήξη σε ένα σικέ αγώνα, που άρχισε και τελείωσε στο «κονκλάβιο» της ΕΣΗΕΑ και στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών. Περήφανοι κιόλας που εκτός από κουπόνια πήραν έξτρα «αμοιβή» ένα ακόμη 250άρι για τεχνολογικό εξοπλισμό…

Καμία αύξηση στους μισθούς για «αξιοπρεπή σύμβαση», όπως έλεγαν πριν από λίγες ημέρες. Φυσικά το σικέ παιχνίδι τους χρησιμοποιήθηκε για την ένταξη της ΕΣΗΕΑ στο ΓΕΜΗΣΟΕ του Χατζηδάκη. Και φυσικά το σικέ παιχνίδι τους δεν αφορούσε ποτέ και δεν αφορά ούτε κατ΄ ελάχιστο στα ιδιωτικά ΜΜΕ, στα οποία συνεχίζεται η σφαγή της εργασιακής επισφάλειας, οι βάναυσες βάρδιες, τα σκυμμένα κεφάλια του «copy paste», η καταβαράθρωση της δημοσιογραφικής αξιοπρέπειας.

Οι δύο σύμμαχες συνδικαλιστικές δυνάμεις Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησαν την απαίτηση για την υπογραφή ΣΣΕ και πέτυχαν την απόλυτη υποταγή τους στο πολιτικό σύστημα εξουσίας και τον -για μια ακόμη φορά- ευτελισμό της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Λέμε όχι στις δωροκάρτες και τα κουπόνια. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι επαίτες στις αυλές σουπερμάρκετ ΜΜΕ. Επιμένουμε και συνεχίζουμε στη διεκδίκηση για την υπογραφή ενιαίας ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ χωρίς εξαιρέσεις, σε αυξήσεις στους μισθούς, που θα αναπροσαρμόζονται, ώστε να υπερκαλύπτουν τον πληθωρισμό, καθώς και την επιστροφή των 13ου -14ου μισθών.

Στις γελοιότητες που ακούστηκαν από τη διοίκηση της ΕΡΤ, ότι δήθεν η συμφωνία αυτή μάς συμφέρει, γιατί δεν ανεβαίνουμε κλιμάκιο στη φορολογία, απαντάμε: δώστε μας τις αυξήσεις που ψηφίσατε για τους εαυτούς σας και τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, και τότε θα «συνεισφέρουμε» αυτό που μας αναλογεί.

** Το Μέτωπο για την Ανατροπή είναι πανελλαδικό συνδικαλιστικό σχήμα στο οποίο μετέχουν οι: Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (ΕΣΗΕΑ), Ασύντακτος Τύπος (ΕΣΗΕΜΘ), Αριστερή Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (ΕΣΠΗΤ) και συνδικαλιστές στις περιφερειακές ενώσεις. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *