Κι ένας και δυο και…δέκα δημοσιογράφοι στου Μαξίμου

“Οι 10 δημοσιογράφοι στην ομάδα κρούσης του Μεγάρου Μαξίμου” γράφει το ρεπορτάζ του Κώστα Παπαχλιμίντζου στα “Παραπολιτικά”(https://www.parapolitika.gr/την περασμένη εβδομάδα. Οι δημοσιογράφοι που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία, και όχι μόνο αυτοί που έγιναν “μετακλητοί” σε υπόγεια και ανώγεια του Μαξίμου αλλά κι αυτοί που εργάζονται σε κρατικά ή ιδιωτικά ΜΜΕ, το περηφανεύονται πια. Πως είναι πλήρως ενσωματωμένοι στη γραμμή του κυβερνητικού κόμματος. Το ρεπορτάζ του δημοσιογράφοι της Ν.Δ στην ΕΡΤ, παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς γράφει για τους “δέκα” συναδέλφους του, την “ομάδα κρούσης” στα ΜΜΕ. Ποια δεοντολογία, ποια ανεξαρτησία, ποια δημοσιογραφία; (Στη φωτο η επιλογή του jogi (https://jodi.graphics/6053) με τους διορισμένους (ως τώρα) δημοσιογράφους σε κυβερνητικές θέσεις.

——Ένα υπερπλήρες επικοινωνιακό επιτελείο έχει σχηµατιστεί πλέον στο Μέγαρο Μαξίµου, όπου συνολικά εργάζονται δέκα δηµοσιογράφοι – αν και δεν ασχολούνται όλοι µε την επικοινωνία του πρωθυπουργού. Ο έµπειρος δηµοσιογράφος ∆ηµήτρης Μητρόπουλος είναι σύµβουλος στρατηγικής και ευρωπαϊκών θεµάτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ο επί σειράν ετών διευθυντής της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» Γιάννης Βλαστάρης είναι ο βασικός του λογογράφος.

Οι υπόλοιποι δηµοσιογράφοι σχηµατίζουν τον κεντρικό κορµό της επικοινωνίας γύρω από τρία… «κλαδιά»: τον Στέλιο Πέτσα, τον ∆ηµήτρη Τσιόδρα και την Κύρα Κάπη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πλαισιώνεται πλέον και από µία αναπληρώτρια, τη µέχρι πρότινος δηµοσιογράφο της «Καθηµερινής» (και επί πολλά χρόνια στα «Νέα»), Αριστοτελία Πελώνη. Με σπουδές στην επικοινωνία και στις διεθνείς σχέσεις και διδακτορικό στις ελληνοαµερικανικές σχέσεις, η κ. Πελώνη δεν αναµένεται να συµµετέχει στα τακτικά «µπρίφινγκ» των πολιτικών συντακτών, αλλά ο ρόλος της θα είναι κυρίως να συµβάλει στο χτίσιµο και την επικοινωνία του κυβερνητικού αφηγήµατος. Η ίδια έχει σηµαντική εµπειρία τόσο στο πολιτικό όσο και στο διπλωµατικό και στο ελεύθερο ρεπορτάζ, ενώ ο πρωθυπουργός εκτιµά βαθιά τις γνώσεις και τον γραπτό της λόγο και φέρεται να της είχε ζητήσει ξανά σε ανύποπτο χρόνο (πριν από τις εκλογές) να ενταχθεί στην επικοινωνιακή του οµάδα. 

ΕΝΕΡΓΑ

Στο υπόγειο του Μεγάρου Μαξίµου, η Αρ. Πελώνη θα συναντήσει άλλους επτά συναδέλφους της. Ο ∆ηµήτρης Τσιόδρας, επίσης από τη «σχολή» της «Ελευθεροτυπίας», τα τελευταία χρόνια ενεπλάκη ενεργά µε την πολιτική -στο επίπεδο της επικοινωνίας-, αρχικά ως διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήµου, στη συνέχεια ως κυβερνητικός εκπρόσωπος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραµµένου και αργότερα ως εκπρόσωπος Τύπου του Ποταµιού. Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού συνεπικουρείται από δύο δηµοσιογράφους της γενιάς των σαραντάρηδων. 

Ο ένας είναι ο Αργύρης Παπαστάθης, οικονοµικός συντάκτης, µε σπουδές στις πολιτικές επιστήµες στο Πάντειο Πανεπιστήµιο και στο London School of Economics (LSE), ο οποίος έχει αναλάβει από την περίοδο της αντιπολίτευσης τις επαφές του κ. Μητσοτάκη µε τους ξένους δηµοσιογράφους. Ο έτερος αναπληρωτής διευθυντής είναι ο Γιώργος Ευθυµίου, πολιτικός ρεπόρτερ στην ΕΡΤ και σε µεγάλες εφηµερίδες, µε σπουδές στον ευρωπαϊκό πολιτισµό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήµιο και µεταπτυχιακό στο Πανεπιστήµιο Αθηνών στα αντικείµενα «Επικοινωνιακή ∆ιαχείριση Κρίσεων», «Μετάφραση και Πολιτική Σκέψη» και «Οικονοµική Κρίση και Προοπτικές». 

Εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς είναι ο Χρήστος Ζωγράφος, µε σπουδές στις πολιτικές επιστήµες και τις διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου και µεταπτυχιακό στην παγκόσµια πολιτική οικονοµία από το Πανεπιστήµιο Νεάπολις Πάφου, καθώς και ο Αλέξανδρος Μαράκης, µε σπουδές στην Ιστορία και προϋπηρεσία στον ΣΚΑΪ, που πρόσφατα εντάχθηκε στο επικοινωνιακό επιτελείο. ∆ιευθύντρια επικοινωνίας του πρωθυπουργού είναι η νεαρή και αεικίνητη Κύρα Κάπη, που τον συνοδεύει εδώ και τέσσερα χρόνια σε όλες τις περιοδείες και τα ταξίδια του. 

Έχει εργαστεί σε διάφορα µέσα ενηµέρωσης, ενώ έχει σπουδάσει Επικοινωνία και MME στο Πανεπιστήµιο Αθηνών και δηµοσιογραφία – νέα µίντια στο Πανεπιστήµιο Columbia της Νέας Υόρκης. Στις περισσότερες επισκέψεις του πρωθυπουργού εντός και εκτός Ελλάδος συµµετέχει και ο Κωνσταντίνος Οικονοµόπουλος, αναπληρωτής διευθυντής επικοινωνίας. 

Απόφοιτος της Νοµικής Αθηνών, µε µεταπτυχιακό στην Επικοινωνία στο Πανεπιστήµιο της Βαλένθια, ο Κ. Οικονοµόπουλος µαζί µε την Κύρα Κάπη επιµελούνται και την τελευταία λεπτοµέρεια για τις συνεντεύξεις και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στα ταξίδια και τις διεθνείς συναντήσεις του. Στην επικοινωνιακή οµάδα του Μεγάρου Μαξίµου ανήκει και η πολύ έµπειρη δηµοσιογράφος Μαρία Χούκλη, η οποία συνεργάζεται κυρίως µε τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *