Κάποτε στον ΔΟΛ γίνονταν απολύσεις, τώρα γίνονται …παραιτήσεις και διαγραφές δημοσιευμάτων στο Διαδίκτυο

Δεν πέρασε δα και τόσος πολύ καιρός από το 2017. Από το 2010, ναι, πέρασε πολύς καιρός. Καιρός που ο τότε πανίσχυρος Σταύρος Ψυχάρης καθόριζε με non paper και δημόσιες παραινέσεις τις πολιτικές παρεμβάσεις του ΔΟΛ αλλά και τις εκδοτικές γραμμές ενάντια στους εργαζόμενους. Από τότε που άρχισαν τα αιματοβαμένα μνημόνια στο χώρο των media, κάθε χρόνο γίνονταν απολύσεις, με χαρακτηρισμούς πολίτικαλ κορέκτ.

Αναδιαρθρώσεις τις λέγανε. Σχεδόν κάθε 6μηνο και μια “αναδιάρθρωση” η οποία περιελάμβανε λίστες ανθρώπων. Απολύσεων δηλαδή. 10, 25, 32, 5, οι αναδιαρθώσεις έβρισκαν πάντα στόχο, τους ανθρώπους, τους ρεπόρτερ, τους δημοσιογράφους. Κι έπειτα έγινε γεγονός πως επέρχεται το λουκέτο. Με εκείνο το φανταχτερό, εντυπωσιακό εξώφυλλο του Γενάρη 2017 με τα 118 πρόσωπα που στηρίζουν την έκδοση της εφημερίδας, τη συνέχεια της “κεντροαριστεράς” έντυπης παρέμβασης… Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος να περάσουν οι εφημερίδες του Βαγγέλη Μαρινάκη στην “αρχισυνταξία” της Νέας Δημοκρατίας για να πετυχαίνουν οι “αναδιαρθρώσεις” με παραιτήσεις και όχι με απολύσεις.

Μετά την Έλενα Ακρίτα παραιτήθηκε και η δημοσιογράφος Δήμητρα Κρουστάλλη. Έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο face book για “ασφυκτική πίεση” από το μέγαρο Μαξίμου. Τα όσα αναφέρει, δείχνουν πως επίκειται κι άλλη διευθυντική παραίτηση. Γιατί ο διευθυντής του Βήματος Αντώνης Καρακούσης, όπως γράφει, συμπαραστάθηκε στο δημοσιογραφικό στέλεχος του.

Κορωνοϊός : Αδύναμος κρίκος ο ΕΟΔΥ – Κενά και ανακρίβειες στα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας https://tovima.gr/2020/11/29/politics/adynamos-krykos-o-eody/

Έγραψε συγκεκριμένα: «Την Δευτέρα αποχώρησα από το Βήμα και ομολογώ οτι αυτό ήταν ένα ενδεχόμενο που δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό. Επειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοιού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση (…)  Οφείλω ειδική αναφορά στον Αντώνη Καρακούση, με τον οποίο περάσαμε μαζί και αυτή την τρικυμία. Ευχαριστώ ολόψυχα τους συναδέλφους στο Βήμα για τη συγκινητική τους υποστήριξη. Εύχομαι το Βήμα, τα Νέα και το Mega να έχουν πάντα τη θέση που τους αξίζει στην ενημέρωση.».

Το επίμαχο πάντως δημοσίευμα της εφημερίδας “Βήμα” για το διπλό σύστημα καταγραφής που τόσο ενόχλησε τον “αρχισυντάκτη” του μεγάρου Μαξίμου, εξαφανίστηκε από το διαδίκτυο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *