Κάλυψε τη διοίκηση της ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον δήθεν ανταποκριτή στη Μόσχα

αναδημοσίευση από το documento

Ανταποκριτής ΕΡΤ στη Μόσχα από την… Κυψέλη: Δύο ψεύδη και μία παραδοχή από τον Οικονόμου

Ψευδόμενος συνελήφθη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση του fake ανταποκριτή της ΕΡΤ, Αχιλλέα Πατσούκα, ο οποίος μετέδιδε «απευθείας από τη Μόσχα» αλλά βρισκόταν στην Κυψέλη. Παράλληλα, αναγκάστηκε… να παραδεχτεί ότι «εκ παραδρομής» αναφέρθηκε στη δημόσια τηλεόραση πως ο κ. Πατσούκας βρισκόταν στη ρωσική πρωτεύουσα, στην οποία βρέθηκε μόλις για έναν μήνα κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας του στην ΕΡΤ, ενώ περίμενε τρεις μήνες μετά την πρόσληψή του προκειμένου να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για έκδοση βίζα.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της αν. τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσας Γκαρά, ο κ. Οικονόμου υπέπεσε σε δύο ψεύδη. Καταρχάς, ισχυρίστηκε ότι «ο κ. Πατσούκας αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δρομολόγησε ανανέωση διαβατηρίου του για να πάει στη Ρωσία». Εν συνεχεία, πρόσθεσε πως «για τον σκοπό αυτόν, στις 3/3/2021 απέστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ρωσικού ΥΠΕΞ όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση της απαραίτητης βίζας». Ωστόσο, σύμφωνα με την αναρτημένη στη «Διαύγεια» σύμβαση, η πρόσληψη του κ. Πατσούκα συντελέστηκε τη 1η Ιανουαρίου του 2021. Δηλαδή, ο «ανταποκριτής» έπρεπε να περιμένει τρεις μήνες για να κινήσει τις διαδικασίες έτσι ώστε να μεταβεί στη Ρωσία.
Η πρόσληψη EΔΩ
Ανταποκριτής για έναν μήνα
Ο κ. Πατσούκας όχι μόνο καθυστέρησε να κινήσει τις διαδικασίες έκδοσης βίζα, αλλά έμεινε συνολικά στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με την ΕΡΤ για έναν ολόκληρο μήνα! «Καθώς οι διαδικασίες αποδείχτηκαν χρονοβόρες, τον Απρίλιο του 2021 (ο Αχ. Πατσούκας) ταξίδεψε στη Ρωσία με ιδιωτική βίζα έως τη στιγμή που έληξε η άδεια παραμονής του τον Μάιο του 2021» είπε ο κ. Οικονόμου και συμπλήρωσε ότι στη συνέχεια ο «ανταποκριτής» επέστρεψε στην Ελλάδα αναμένοντας τη χορήγηση επαγγελματικής βίζα, η οποία του χορηγήθηκε με δέκα μήνες καθυστέρηση. Ήτοι, στις 26/1/2022.

Το δεύτερο ψέμα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε σε έναν ακόμα ψευδή ισχυρισμό. Ειδικότερα, τόνισε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπίας πως ο κ. Πατσούκας είχε αποφασίσει να παραιτηθεί από τις αρχές Μαρτίου, όμως, στη συνέχεια υποστήριξε πως όλα τα επιτελικά στελέχη της ΕΡΤ είχαν δώσει ρητή οδηγία να μην αναγράφεται «απευθείας από τη Μόσχα» για τις συνδέσεις από την Κυψέλη «μέχρι να αρθεί κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο και να μπορεί ο άνθρωπος να πάει στη Ρωσία». Άραγε, γιατί να περιμένει η ΕΡΤ την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων τη στιγμή που ο «ανταποκριτής» ήθελε να παραιτηθεί λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας; Επιπλέον, η παραίτηση του κ. Πατσούκα γνωστοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου.
Ομολογία
Κλείνοντας την πρωτολογία του, ο υπουργός παραδέχτηκε ότι παρά την οδηγία, «υπήρχαν κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις κατά τις οποίες αναφέρθηκε εκ παραδρομής -όχι από σκοπιμότητα- ότι ο κ. Πατσούκας μετέδιδε το ρεπορτάζ του από τη Μόσχα». «Σε κάθε περίπτωση, όλα όσα σας είπα, αποδεικνύουν ότι δεν υπήρχε οποιαδήποτε πρόθεση παραπλάνησης του κοινού» κατέληξε. 
πηγη documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *