Θέμα είναι αν γίνει θέμα στους Financial Times

Μια τροπολογία-δώρο σε κατηγορούμενους για βρόμικο χρήμα στον νέο Ποινικό Κώδικα έγινε θέμα στα ελληνικά ΜΜΕ επειδή έγινε θέμα στους Financial Times! Το προχθεσινό δημοσίευμα των Financial Times επέκρινε την κυβέρνηση της Ν.Δ ότι αντιτίθεται στις διεθνείς πρακτικές για την καταπολέμηση του βρόμικου χρήματος με τις οποίες η Ελλάδα έχει συμμορφωθεί, καθώς επιτρέπει να ξεπαγώσουν τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία υπόδικων επιχειρηματιών, τραπεζιτών και εφοπλιστών.

Η τροποποίηση αυτή στην ελληνική επικαιρότητα πέρασε σχεδόν απαρατήρητη αφού κανένα ΜΜΕ δεν εδέησε να την αντιμετωπίσει ως μείζον ζήτημα ή να την κάνει πρωτοσέλιδο. Μόλις όμως η βρετανική εφημερίδα το έκανε θέμα, άναψε το διαδίκτυο, η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Από τη διάταξη αυτή ευνοούνται 1.317 υποθέσεις, με τα δεσμευμένα ποσά να αγγίζουν το 1,2 δισ. ευρώ, έγραψε η Εφημερίδα των Συντακτών η οποία και έκανε το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας πρωτοσέλιδο.

Η κυβέρνηση στο μεταξύ ζητά μέσω του Στέλιου Πέτσα από τους Financial Times να ανασκευάσουν το δημοσίευμα ενώ δέχεται πυρά από την αντιπολίτευση. Η βρετανική εφημερίδα μόλις πριν λίγες μέρες είχε ρεπορτάζ για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας με την κυβέρνηση της Ν.Δ…

Η φασαρία που ξέσπασε σε Μέσα και πολιτική σκηνή με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, καταδεικνύει την απαξίωση των ελληνικών media. Περιμένουν ξένα Μέσα να κάνουν τις σοβαρές αποκαλύψεις για να αντιδράσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *