Η Yahoo θα αξιολογεί την αξιοπιστία των ειδήσεων

Μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση δημοσίευσε η ιστοσελίδα axios.com σχετικά με την εξαγορά της εταιρείας The Factual, η οποία χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να αξιολογήσει την αξιοπιστία των πηγών ειδήσεων. Η συμφωνία σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει στόχο να παράσχει στους περισσότερους από 200 εκατ. χρήστες της yahoo news αξιολόγηση της αξιοπιστίας για χιλιάδες πηγές ειδήσεων ποθ διακονούνται στην πλατφόρμα.

 

Όπως γράφει η axios.com μετά τη συμφωνία εξαγοράς, η οποία έκλεισε τον περασμένο μήνα, οι οκτώ υπάλληλοι της The Factual, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυτών της, εντάχθηκαν στο Yahoo News με πλήρη απασχόληση.

  • Προς το παρόν, το The Factual θα λειτουργεί ανεξάρτητα με την τρέχουσα επωνυμία του.
  • Η Yahoo σχεδιάζει να φέρει τις ετικέτες του The Factual στα εκατοντάδες χιλιάδες άρθρα που διανέμει το Yahoo News από χιλιάδες συνεργάτες ειδήσεων σε 15 γλώσσες παγκοσμίως.
  • Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί.

Το The Factual, που κυκλοφόρησε το 2019, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να ταξινομεί άρθρα με βάση τέσσερα κριτήρια: ποιότητα ιστότοπου, εξειδίκευση συγγραφέα, τόνος άρθρου (επίπεδο γνώμης) και ποιότητα πηγών.

  • Δημιουργεί μια βαθμολογία για κάθε άρθρο με βάση έναν σταθμισμένο μέσο όρο αυτών των ιδιοτήτων, η οποία παρουσιάζεται στον αναγνώστη μέσω μιας ετικέτας. Η ετικέτα σημειώνει επίσης την πολιτική κλίση της πηγής ειδήσεων.
  • Το Factual συγκέντρωσε περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια σε pre-seed χρηματοδότηση, κυρίως από την Defy Ventures. Επί του παρόντος, η εταιρεία βαθμολογεί 10.000+ άρθρα ειδήσεων την ημέρα στα Αγγλικά.
  • Η Factual θα συνεχίσει να χορηγεί άδεια χρήσης της τεχνολογίας της σε άλλες εταιρείες, με τον τρόπο που έβγαζε χρήματα μέχρι αυτό το σημείο, αλλά η εξαγορά δεν ήταν παιχνίδι εσόδων, είπε ο Sanchez.

Προς το παρόν, το σχέδιο της Yahoo είναι να ενσωματώσει το σύστημα αξιολόγησης του The Factual στα άρθρα του Yahoo News και όχι σε άλλες κατηγορίες ενημέρωσης, όπως το Yahoo Finance ή το Yahoo Sports.

Πηγή: https://www.axios.com/2022/09/06/yahoo-factual-credibility-ratings

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *