Η Liberation ήταν στην Ακαδημίας 20, τα ελληνικά ΜΜΕ προσκυνούσαν τα αφεντικά τους

Χωρίς τίτλο 2Στην Ελλάδα, δημοσιογράφοι κατέβηκαν σε γενική απεργία κατά της λιτότητας, γράφει στη Liberation σήμερα ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα Fabien Perrier. Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας καταγράφεται η κατάσταση στον ΕΔΟΕΑΠ, ξεκινώνας από ο 2012 με τη ληστεία του PSI και καταλήγοντας στην κατάργηση του αγγελιοσήμου που ήταν εργοδοτική εισφορά.

Ενώ στο ΣΚΑΙ χθές ένας λεγόμενος δημοσιογράφος, απεργοσπάστης έβριζε την απεργία και τοποθετούσε τους δημοσιογράφους στην κάστα των “προνομιούχων”, μη λέγοντας βέβαια πως το αφεντικό του δεν πληρώνει εργοδοτική εισφορά! Κι αυτό σίγουρα δεν τον ανάγκασε η εργοδοσία να το πει.

Η Liberation από την άλλη έκανε ρεπορτάζ όπως οφείλει να κάνει ένας δημοσιογράφος, όποια προσωπική άποψη και αν έχει ο ίδιος. Και έτσι μίλησε με τις απεργούς πείνας έξω από την ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας,ενώ τα ελληνκά ΜΜΕ -με ελάχιστες εξαιρέσεις πάλι- όχι μόνο δεν εδέσησαν να κάνουν ρεπορτάζ για τις απεργούς πείνας αλλά δημοσιογράφοι έβγαιναν στο fb και τις λοιδορούσαν!

 

Δεν χρειάζεαι πια να ανατρέξει κάποιος στις αιτίες και τις ευθύνες των προηγούμενων χρόνων για αυτό το ξεφτιλισμένο χάλι της δημοσιογραφίας και των δημοσιογράφων. Όσοι παραμένουν δημοσιογράφοι απλώς πρέπει να αποφασίσουν για μια νέα αρχή στον κλάδο τους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *