Η φωνή των δημοσιογράφων στον “9,84” ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο

αθηνα984Aπό την blog του “Μετώπου για την Ανατροπή” 

Λογοκρίνουν τους δημοσιογράφους στον Αθήνα 9,84 αλλά τους συμβούλους δεν μπόρεσαν στο δημοτικό συμβούλιο! 

Στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος της “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” διάβασε την επιστολή της Δέσποινας Μπαρδάκου, εργαζόμενης στον Αθήνα 9.84 στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα.
Συνάντησε την προσπάθεια απαγόρευσης τόσο από πλευράς Δημάρχου Καμίνη-“δεν μπαίνει θέμα σήμερα” όσο και του προέδρου Νώντα Λαμπρακάκη, που επιχείρησε να τον σταματήσει όταν ζήτησε να την διαβάσει ως ανακοίνωση.
Πρόκειται για στάση πανικού μπροστά στην ήττα της αντεργατικής πολιτικής των απολύσεων και του εκφοβισμού που χρησιμοποίησαν, επιβάλλοντας καθεστώς άγριας εργοδοτικής τρομοκρατίας για να περάσουν οι απολύσεις και οι αλλαγές στις συμβάσεις. Σήμερα το ΣΕΠΕ ήταν καταπέλτης κατά της μετατροπής των συμβάσεων αορίστου σε ορισμένου χρόνου..
Πάρτε πίσω τις αντεργατικές επιθέσεις και το επιχειρηματικό σχέδιο της ντροπής τώρα!

 Ολόκληρη η επιστολή της Δέσποινας Μπαρδάκου

” Σαν εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του Αθήνα 984 στην `Ενωση Συντακτών και σαν συνάδελφος θα ήθελα να ζητήσω την προσοχή σας και να σας παρακαλέσω πριν βγάλετε οποιοδήποτε συμπέρασμα για τους <<ακριβοπληρωμένους>>-όπως πονηρά διαδίδεται- εργαζόμενους του δημοτικού ραδιοφώνου να ψάξετε το μέσο όρο των μισθών μας.

Επίσης καλό και δίκαιο θα ήταν να δείτε ποιος παίρνει το μεγαλύτερο μισθό και που εργάζεται αυτός ο ο υψηλόμισθος κύριος. Πάντως δεν κάνει ρεπορτάζ και δεν εμφανίζεται στο σταθμό γιατί είναι άλλος ο χώρος εργασίας του.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε και την κυρία Σιδερή ότι οι 3.500 χιλιάδες ευρώ, που ανέφερε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ότι δήθεν παίρνει συνάδελφος από τους πέντε εργαζόμενους με τις βλαπτικές μεταβολές συμβάσεων, δεν υπάρχουν ούτε σε φωτογραφία. Να συμπληρώσω επίσης ότι μέλη της ΕΣΗΕΑ είναι μόνο δημοσιογράφοι. Ο μουσικός παραγωγός ξέρετε δεν γράφει βιβλία ούτε εκλέγεται στο Μορφωτικό της ΕΣΗΕΑ κυρία πρόεδρε της ΔΕΡΑ.
Δεν ξέρω αλήθεια εάν γνωρίζετε ότι οι συνάδελφοι μου κι εγώ δουλεύουμε αργίες και δεν παίρνουμε ούτε σεντ επιπλέον, όπως προβλέπουν οι συμβάσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τα κομμάτια που γράφουμε στην ιστοσελίδα του σταθμού. Στο σημείο αυτό να σημειώσω ότι στη συχνότητα του δημοτικού ραδιοφώνου της Αθήνας δεν υπάρχει πλουραλισμός. Δεν μπορεί να σας είναι τόσο άγνωστο αυτό! Μάλιστα το καλοκαίρι έγινα αποδέκτης παραπόνων από υπουργό της κυβέρνησης. Η δική μου απάντηση ήταν φυσικά ότι τη “γραμμή” δεν τη δίνουμε εμείς αλλά εκείνοι που μας διοικούν και μας διευθύνουν.
Δυστυχώς στο δημοσίου συμφέροντος ραδιόφωνο των πολιτών της Αθήνας, οι εργαζόμενοι δεν έχουν λόγο για τη “γραμμή” που παράγεται… Οι εργαζόμενοι του <<Αθήνα 984>> για όσους δεν το γνωρίζετε, δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις και διαφόρων ειδών “τιμωρίες” αν και όταν εκφράζουμε την άποψή μας, αν αυτή δε συνάδει με εκείνη της ηγεσίας του σταθμού.

Αντί λοιπόν σε μια έντονα πολιτική περίοδο, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, να ηρεμήσουμε για να παίξει ο σταθμός σημαντικό ρόλο, έρχεται τον περασμένο μήνα το Business Plan! Με το γνωστό έλλειμμα της τάξης των 150 χιλιάδων ευρώ, τις βλαπτικές μεταβολές συμβάσεων, τις απολύσεις και την περίφημη επιτροπή κρίσης αξιολόγησης προσωπικού, η οποία θα κρίνει με βασικά προσωπικά κριτήρια των εκάστοτε διευθυντών και που στην περίπτωση των δημοσιογράφων αγγίζει τα όρια της λογοκρισίας.
Και ΝΑΙ, μας έδωσε ο δήμος τα χρήματα που χρειάστηκαν ώστε να μη γίνουν οι παράνομες δανειακές περικοπές στους μισθούς μας μετά από πολλές αντιδράσεις. Και όλα καλά προσωρινά… Και λέω προσωρινά διότι πολύ απλά το επιχειρηματικό σχέδιο έχει χρονικό ορίζοντα έως το 2020, κυρίως γιατί η διοίκηση του σταθμού δεν το παγώνει! Δεν το παίρνει πίσω, αντιθέτως επιμένει και στις βλαπτικές μεταβολές των συμβάσεων και στις απολύσεις και στην αξιολόγηση.
Αναρωτηθείτε για ποιο λόγο, αναρωτιόμαστε γιατί ΤΩΡΑ πριν τις εκλογές. Υπάρχει κάποιο σχέδιο πίσω από αυτά; Πολύ θα θέλαμε απαντήσεις ουσίας. Για ττιο περίφημο έλλειμμα των 150 χιλιάδων ευρώ, οι διοικούντες το ήξεραν όπως οι ίδιοι παραδέχτηκαν, από τον Μάρτιο του 2018! . Τώρα, γιατί μας ενημέρωσαν μόλις τον περασμένο μήνα, νομίζω ότι ο κύριος Καμίνης θα έχει πάρει μία λογική εξήγηση από τους συνεργάτες του. Θα θέλαμε πολύ να τη μάθουμε κι εμείς οι εργαζόμενοι.

Κύριε Καμίνη αυτά που γίνονται με ή χωρίς τη θέλησή σας, στο σταθμό όπου εργαζόμαστε είναι επιεικώς απαράδεκτα. Και το λέει η εκπρόσωπος που την έχουν στείλει συνεργάτες σας στο Πειθαρχικό της Εταιρείας γιατί υπερασπίστηκε συμβασιούχο του οποίου η σύμβαση δεν ανανεώθηκε όταν η διεύθυνση τον απειλούσε με αυτό που του συνέβη λίγο αργότερα. Σας το λέει μία εκπρόσωπος που της έχει ζητηθεί, ούτε θυμάμαι πόσες φορές, δήλωση μεταμέλειας για να αποσύρουν το πειθαρχικό της. Έχουμε γυρίσει σε άλλες εποχές και δεν το έχουμε καταλάβει;

Εμείς είμαστε εδώ σας κοιτάμε στα μάτια και σας ζητάμε τη συγνώμη που μας οφείλετε όπως επίσης και να πάρετε πίσω τώρα το μπίζνες πλαν. Επίσης να ενημερώσουμε και τους άλλους μνηστήρες του δήμου που ενδεχομένως να βλέπουν το ραδιόφωνο του δήμου ως ένα φιλέτο στην πολιτικής τους ότι δεν θα πέσουμε αμαχητί…
Κλείνοντας θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να σας πω ότι στην επαγγελματική μου καριέρα που ξεκίνησε το 1997 δεν έχω αισθανθεί ποτέ τόσο υπερήφανη όσο τα τελευταία χρόνια που εκπροσωπώ αυτό το σπάνιο είδος ανθρώπων τους δημοσιογράφους του <<Αθήνα 984>>.
Σας ευχαριστώ.
Δέσποινα Μπαρδάκου Εκπρόσωπος δημοσιογράφων του <<Αθήνα 984>> στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *