Η πρωτότυπη αγωγή του Star ανοίγει νέους επιχειρηματικούς δρόμους!

Με την αγωγή που κατέθεσε το  Star του ομίλου Βαρδινογιάννη (εδώ το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών) ζητώντας 32 εκατ. ευρώ αποζημίωση από τους Νίκο Παππά, Ε. Τσακαλώτο και Λευτέρη Κρέτσο, ανοίγονται νέοι επιχειρηματικοί δρόμοι. Για κάθε απόφαση επιχειρηματία που δεν του βγαίνει θετικά, θα κάνει αγωγή στο ελληνικό δημόσιο. Το λέμε αυτό γιατί το σκεπτικό της αγωγής είναι πρωτοφανές. Έχασε λέει το Star το Survivor επειδή δεν πήρε άδεια σε έναν διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών που στη συνέχεια κατέπεσε στο ΣτΕ από προσφυγή των ιδίου του Star και των άλλων καναλιών.

 

Πράγματι πρωτότυπος συλλογισμός. Ας μείνουμε σε αυτόν λοιπόν για να θυμίσουμε-αποκαλύψουμε πως το Star δεν αγόρασε το Surivor αλλά το Voice! Όπως θα διαβάσετε παρακάτω το Star εγκατέλειψε το Voice όταν δεν πήρε την άδεια στις αρχές Σεπτέμβρη του 2016, κάνοντας μια επιχειρηματική επιλογή. Όσο για το Survivor ούτε που του έδινε σημασία αφού το πήρε “υποχρεωτικά” εξαιτίας του Voice  που ήθελε.

Τα όσα λέμε, πιστοποιούνται από τον ίδιο τον διευθυντή του Star  Κάρολο Αλκαλάι ο οποίος υπογράφει και την αγωγή. Σε ανύποπτο ωστόσο χρόνο, όταν οι εργοδότες του δεν είχαν ακόμη αποφασίσει να φθάσουν στα τόσο ξεφτελισμένα άκρα, να καταθέτουν αγωγή στο δημόσιο και στους υπουργούς, ο Κ. Αλκαλάι μίλησε στην εκπομπή web του καναλιού “LEADERS” του Ηλία Παπανικολάου. Όπως μπορείτε να ακούσετε από το 20.35 λεπτό της εκπομπής ο γενικός διευθυντής εξηγεί πως ήθελαν το Voice αλλά ο Τούρκος παραγωγός το πουλούσε μόνο αν έπαιρναν και το Survivor!

Για το Voice λοιπόν ετοιμαζόταν επιχειρηματικά και τηλεοπτικά το Star από τον Αύγουστο του 2016 και αυτό εγκατέλειψε το Σεπτέμβρη για να το πάρει έναντι αποζημίωσης βέβαια ο ΣΚΑΙ. Επιχειρηματικά τους βγήκε πετυχημένο το Survivor και όχι το Voice, για το οποίο πλήρωσαν τα δικαιώματα στην εταιρεία του Τούρκου παραγωγού.

Ένα χρόνο μετά το κανάλι του Βαρδινογιάννη που ετοιμάζεται να μετατραπεί σε κανάλι-κονσέρβα, απολύοντας προσωπικό και συνεργαζόμενο με τους άλλους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για παροχή προγραμμάτων, ζητάει τα (οικονομικά) ρέστα από το ελληνικό δημόσιο. Είναι φανερό πως είναι κι αυτή μια κίνηση στην στρατηγική των καναλαρχών να μην δοθούν ποτέ τηλεοπτικές άδειες και να μην πληρώσουν για αυτές.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *