Η νέα ενίσχυση 2 εκατ.στα κανάλια είναι “ανταπόδοση” για υπηρεσίες χειραγώγισης

Ήταν απαίτηση, έγινε πράξη. Η κυβέρνηση της ΝΔ δωρίζει στους έξι τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και την ΕΡΤ καθαρά το ποσό των 1.492.903,22 ευρώ για τα νέα διαφημιστικά σποτάκια που θα προβάλλουν την ατομική ευθύνη των πολιτών στην έξαρση της πανδημικής κρίσης. Σποτάκια που, σύμφωνα με τον νόμο, θα έπρεπε να μεταδίδονται δωρεάν λόγω ύψιστης ανάγκης. Αυτό, τουλάχιστον, λένε τα χαρτιά τους.

Το ζήτημα βέβαια δεν είναι η «εθνική ανάγκη» ενημέρωσης του κοινού, αλλά οι επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης να μην υπάρξει καμία ενημέρωση για τις δικές της εγκληματικές ευθύνες. Τα 2 εκατ. ευρώ μεικτά που θα μοιραστούν είναι η επιβράβευση των καναλιών για την επιχείρηση σκληρής χειραγώγισης που θα ξεδιπλωθεί τις επόμενες ημέρες, με μαζική παραπληροφόρηση και τηλε-σκηνοθεσία συγκεκριμένων γεγονότων που βολεύουν το Μαξίμου. Όπως δε διαπιστώνουμε μετά τις ανακοινώσεις Κ.Μητσοτάκη η επιχείρηση αυτή άρχισε…

Δεν αρκεί η λογοκρισία και η απουσία ρεπορτάζ στις πηγές πληροφόρησης (νοσοκομεία, σχολεία, μέσα μαζικής μεταφοράς) που προωθήθηκε τους προηγούμενους μήνες με απαγορευτικές κυβερνητικές εγκυκλίους. Θα απαιτηθεί σκληρή γραμμή χειραγώγησης με ψευδείς ειδήσεις και ρεπορτάζ, ακόμη και με κατασκευή «ενόχων», όσο βαθαίνει η κρίση. Το μοίρασμα του ρευστού στους καναλάρχες δεν είναι ένα ακόμη «δώρο» αλλά ανταπόδοση των υπηρεσιών τους.

Για αυτό και δίνεται μόνο στους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας που έχουν “πρόσβαση” μέσω των ειδήσεων και της αναπαραγωγής τους στα Κοινωνικά δίκτυα, στο σύνολο των πολιτών.

Η ενέργεια στο μεταξύ της κυβέρνησης να “δωρίσει” ενάμισυ εκατ. ζεστό χρήμα στους σταθμούς των ολιγαρχών, έχει ξεσηκώσει διαμαρτυρίες στους άλλους εκδότες και ιδιοκτήτες καναλιών στην περιφέρεια, προς το παρόν σιωπηλές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας πάντως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και με τους εκδότες πακέτο δώρων…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *