Η ΕΣΗΕΜΘ καταγγέλλει το Ε του Φουρθιώτη για κλοπή ρεπορτάζ

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλονίκης κατήγγειλε άμεσα την “κλοπή” του ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Στέλιου Νικητοπούλου από το κανάλι Βρυώνη “Ε” στην εκπομπή Φουρθιώτη-Παλαιτσάκη. Στην ίδια εκπομπή, όπως καταγγέλθηκε, παρουσιάστηκαν αυτούσια ρεπορτάζ της ΕΡΤ, του Open, της Omnia TV. Τα τηλεοπτικά κανάλια που τους έκλεψαν τα ρεπορτάζ δεν έχουν ακόμη καταλάβει κάτι; Δεν είδαν τις καταγγελίες; Δεν θέλουν να ασχοληθούν; Ούτε και το αρμόδιο όργανο του ΕΣΡ;

Η καταγγελία της ΕΣΗΕΜΘ που κάνει λόγο για “κραυγαλέα παραβίαση δεοντολογίας”.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την ενέργεια του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον να χρησιμοποιήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, παρουσιάζοντας το ως δικό τους ενημερωτικό υλικό. 

Συγκεκριμένα, στο δελτίο της 3ης Απριλίου, που παρουσίασαν οι Μένιος Φουρθιώτης και Νανά Παλαιτσάκη, προβλήθηκε ατόφιο ενημερωτικό θέμα σχετικά με τις εξελίξεις στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως είχε ετοιμαστεί και προβληθεί από την ΕΡΤ3, και μάλιστα εμφανίζεται σε αυτό ρεπόρτερ της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Πέρα από την κραυγαλέα παραβίαση της δεοντολογίας και της νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα, το περιστατικό αυτό φανερώνει έλλειμμα αξιοπιστίας που τροφοδοτεί τη δυσπιστία του κοινού απέναντι στα ΜΜΕ, με τρόπο που αδικεί κατάφωρα συναδέλφους και Μέσα που υπηρετούν με συνέπεια την Ενημέρωση.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *