Η ΕΣΗΕΑ ζητά εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ τον Ιούνη

εδοεαπΗ σπουδή του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ να ορίσει εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο ταμείο των ΜΜΕ στις 23 -25 Μάϊου έχει προκαλέσει αναταραχή, κυρίως γιατί οι συνδικαλιστικές παρατάξεις δεν προλαβαίνουν να ενεργοποιηθούν. Η διοίκηση του Ν. Καρούτζου που φέρεται να έχει διαφοροποιηθεί εντός της παράταξης “Ενωμένοι δημοσιογράφοι”, από την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, βιάζεται για τη διενέργεια των εκλογών. Η απόφαση της Εurostat στο μεταξύ έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα και η ΕΣΗΕΑ ζητά συναντήσεις τόσο με το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ όσο και με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο.

Παρακάτω οι δυο επιστολές της ΕΣΗΕΑ

Προς τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αν. Πετρόπουλο

Κύριε Υπουργέ,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητεί να έχει μια συνάντηση μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν, με θέμα τις εκκρεμότητες του ΕΔΟΕΑΠ και την έκφραση γνώμης της EUROSTAT. Επιθυμούμε την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους σας, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, με σκοπό την διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού σε ευθετότερο χρόνο, εντός του Ιουνίου. Τα υφιστάμενα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια ενδεχομένως δεν διασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των αρχαιρεσιών ούτε την αδιάβλητη διεξαγωγή τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Μαρία Θ. Αντωνιάδου Σταύρος Καπάκος»

Προς το Δ. Σ. του ΕΔΟΕΑΠ Ενταύθα Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σας καλεί σε συνάντηση το συντομότερο δυνατό στα γραφεία της Ενώσεως, ώστε να μας ενημερώσετε σχετικά με όλες τις εκκρεμότητες του Οργανισμού και ιδιαίτερα το έκφραση γνώμης της EUROSTAT και τις ενέργειες που προτίθεστε να κάνετε. Σε περίπτωση που αποφασίσετε να ασκήσετε αίτηση θεραπείας, σας δηλώνουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να σας παράσχουμε κάθε βοήθεια σε πολιτικό, συνδικαλιστικό και νομικό επίπεδο.

Επιπλέον ζητούμε ενημέρωση για την διαδικασία εγγραφής των νέων μελών, τις ειδικότητες και τα Μέσα στα οποία εργάζονται και να μας στείλετε το νέο κωδικοποιημένο καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ που συντάξατε εσείς και το αποστείλατε προς έγκριση στο Υπουργείο Εργασίας.

Σας ζητάμε, τέλος, σε περίπτωση που αποφασίσατε την προκήρυξη εκλογών στις 23, 24, 25 Μαΐου να έλθετε σε επαφή μαζί μας ώστε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, να οριστεί μία κοινά αποδεκτή ημερομηνία λίγες ημέρες αργότερα και όχι με ασφυκτικό χρονικό ορίζοντα, για την καλύτερη προετοιμασία τους ώστε να πραγματοποιηθούν με τον πλέον αδιάβλητο τρόπο, όπως όλοι θέλουμε.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Μαρία Θ. Αντωνιάδου Σταύρος Καπάκος»

«

Leave a Reply

Your email address will not be published.