Η ΕΣΗΕΑ ανακάλυψε την “ανεπίτρεπτη” στάση της διορισμένης διοίκησης της ΕΡΤ τρία χρόνια μετά!

αναδημοσίευση από το blog της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή

Δυο χρόνια διαπραγματεύσεων με τον αρμόδιο υφυπουργό ελεγκτή των κρατικών ΜΜΕ στο Μαξίμου Ι. Οικονόμου είχε η ΕΣΗΕΑ, με το προεδρείο των δυο παρατάξεων “Ενωμένοι δημοσιογράφοι” (ΝΔ) και “Συσπείρωση” (ΣΥΡΙΖΑ) να επιμένουν σε όλους τους τόνους πως τα αιτήματα τους θα γίνουν αποδεκτά. Αντιμετώπιζαν πριν τις εκλογές σε ΕΔΟΕΑΠ-ΕΣΗΕΑ απαξιωτικά όσους ζητούσαν κινητοποιήσεις, λέγοντας πως δεν πρόκειται για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αλλά για μια Κοινή υπουργική απόφαση. Επέμεναν πως επειδή έβαλαν αίτημα αλλαγής των κλιμακίων και κατάργηση της κατηγοριοποίησης “εσωτερικοί-εξωτερικοί” συντάκτες σε ΕΡΤ-ΑΠΕ, θα προέκυπτε αύξηση της τάξης των 100-150 ευρώ για τους μισθούς. Χρησιμοποίησαν προεκλογικά αυτό το χαρτί της υπόσχεσης, έκαναν τα στραβά μάτια τρία χρόνια τώρα στην πλήρη απαξίωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, στη μετατροπή της σε voice over του Μαξίμου, δεν έλεγαν κουβέντα για τους εκατοντάδες συμβασιούχους, δεν τόλμησαν να κινητοποιηθούν για τις αλλαγές με το news room, τις αυξήσεις σε μεγαλοστελέχη. Αντάλλαξαν δεκάδες επιστολές με τη διοίκηση χωρίς κανένα αποτελέσμα. Και τώρα που αποφάσισαν να κάνουν μια στάση εργασίας, λίγο πριν γίνουν εκλογές, η φίλη διοίκηση της ΕΡΤ τους έσυρε στα δικαστήρια. Και όχι μόνο, χρησιμοποίησε ως “απεργοσπαστικό μηχανισμό” τους εργαζόμενους της ΕΡΤ 3 επειδή η ΕΣΗΕΜΘ που θα τα έχει ακόμη καλύτερα με τον Μαξίμου, δεν αποφάσισε ούτε καν στάση εργασίας. Τραγέλαφος… Τώρα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη διοίκηση της ΕΡΤ για “ανεπίτρεπτη” στάση.

Η καταγγελία των ΕΣΗΕΑ-ΕΣΠΗΤ 

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλουν τη διοίκηση της ΕΡΤ, που έσυρε τις δημοσιογραφικές μας Ενώσεις στα δικαστήρια, για να κρίνουν ως παράνομη και καταχρηστική τη στάση εργασίας, που προκηρύξαμε χτες σε όλα τα δημόσια μέσα, ζητώντας την άμεση ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στα δημόσια μέσα.

Στη συνέχεια, και αφού το δικαστήριο δεν είχε εκδώσει ακόμη την απόφασή του και η στάση των δημοσιογράφων βρισκόταν σε εξέλιξη, η διοίκηση της ΕΡΤ έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό μέσω της ΕΡΤ-3, μεταδίδοντας το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ-3 από την ΕΡΤ-1.

Είναι πραγματικά ανεπίτρεπτες οι μέθοδοι που μετέρχεται η διορισμένη διοίκηση της ΕΡΤ, προκειμένου να απαξιώσει τις δυναμικές διεκδικήσεις των δημοσιογράφων, που αγωνίζονται για τα θεσμικά και οικονομικά δικαιώματά τους.

Για αυτές τις ενέργειες της διοίκησης της ΕΡΤ έχει ήδη ενημερωθεί η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και έχει προσκληθεί στην Αθήνα η Πρόεδρος κυρία Dominique Pradalié

Τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα των συναδέλφων και δε θα ανεχτούν οποιαδήποτε προσβολή του δικαιώματος των εργαζόμενων στην απεργία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *