Η επιτροπή ραδιοφωνίας προτείνει το σχέδιο της ΕΙΙΡΑ για τις άδειες!

Στα πρότυπα του νόμου για την ιδιωτική τηλεόραση, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νόμο για τις ραδιοφωνικές άδειες. Στα πρώτα σχέδια αποτυπώνονται οι απαιτήσεις των ιδιοκτήτων και η στήριξή τους από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής, στελέχη της γενικής γραμματείας Τηλεπικοινωνιών, της ΕΕΤΤ και του ΕΣΡ. Πανομοιότυπες οι προτάσεις ιδιοκτητών και επιτροπής, ενώ δεν έγινε αποδεκτή καμία πρόταση της ΕΤΕΡ, της ένωσης των εργαζόμενων τεχνικών.

Οι ιδιοκτήτες απαιτούν την κατοχή έως και 8 ραδιοφωνικών σταθμών από μια εταιρεία, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως καταργείται η ταύτιση εταιρείας και συχνότητας.

Ζητούν την κατάργηση του κριτηρίου απασχόλησης προσωπικού, όπως το όριζε ο παλαιότερος νόμος ραδιοφωνίας του 2007 επί Ρουσόπουλου. Ζητούν, επίσης, περιφερειακή και όχι πανελλαδική εμβέλεια και το δικαίωμα να παραχωρούν σε θυγατρικές εταιρείες την παραγωγή μέρους του προγράμματός τους.

Στις προτάσεις της επιτροπής υιοθετείται η απαίτηση να μην υπάρχουν ραδιοφωνικοί σταθμοί πολιτικών κομμάτων, ενώ γίνεται αποδεκτή η θέση για τις συχνότητες που διαθέτει η ΕΡΤ. Αναφέρουν πως μακροπρόθεσμα θα πρέπει να δοθούν άδειες και στους σταθμούς της ΕΡΑ, η οποία οφείλει να περιορίσει τον αριθμό των συχνοτήτων της στα ερτζιανά. Ακόμη, θεωρούν πως οι σταθμοί δήμων και φορέων πρέπει να εκπέμπουν στα Μεσαία και όχι στα εμπορικά FM.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *