Η Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων(CPJ) για τους φωτορεπόρτερ που καλύπτουν διαμαρτυρίες

Οι φωτορεπόρτερ που εργάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος αντιμετωπίζουν έναν άνευ προηγουμένου συνδυασμό κινδύνων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών αναταραχών, της πανδημίας COVID-19 και των κλιματικών καταστροφών. Προς τιμήν του έργου τους, η Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων συμμετέχει στο ετήσιο Φεστιβάλ Photoville στη Νέα Υόρκη ως εταίρος στην έκθεση «Journalists Under Fire» του φεστιβάλ, μια οπτική απεικόνιση των απειλών που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν διαδηλώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες .

Το CPJ Emergency προσφέρει δωρεάν προγράμματα ασφάλειας για τους φωτορεπόρτερ σε συνδυασμό με το ACOS Alliance και το Frontline Freelance Register.

New York City photojournalist John Minchillo moves into position to photograph a teargas canister set off by St. Paul Police officers on a crowd. (AP Photo/Julio Cortez- CPJ)

«Οι φωτορεπόρτερ δεν έχουν την επιλογή να εργαστούν από το σπίτι. πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή για να εκτελέσουν τη δουλειά τους, η οποία τους ενέχει εγγενώς μεγαλύτερο κίνδυνο. Συμμετέχουμε στη Photoville για πέμπτη συνεχή χρονιά, για να μοιραστούμε σημαντικό έργο από φωτογράφους που καλύπτουν διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ και να παράσχουμε υποστήριξη για τον μετριασμό των κινδύνων που αντιμετωπίζουν », δήλωσε η Διευθύντρια έκτακτης ανάγκης του CPJ, Maria Salazar Ferro.

Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την United Photo Industries και το St. Ann’s Warehouse, το “Journalists Under Fire” αποτελεί μέρος της εκστρατείας #SafetyInFocus της CPJ, η οποία αναδεικνύει τις ανάγκες και τις εμπειρίες των φωτογράφων και παρέχει προσαρμοσμένους πόρους ασφαλείας.

Στο φετινό σκηνικό μιας δραματικής αύξησης των επιθέσεων εναντίον δημοσιογράφων στις Ηνωμένες Πολιτείες, το “Journalists Under Fire” θα παρουσιάσει Αμερικανούς φωτογράφους που θα καλύπτουν αστικές αναταραχές. Από τις 24 Σεπτεμβρίου, το αμερικανικό Press Freedom Tracker , μια εταιρική σχέση μεταξύ του CPJ και του Freedom of the Foundation Foundation, έχει λάβει περισσότερες από 800 αναφορές δημοσιογράφων για επίθεση, σύλληψη ή με άλλο τρόπο εμποδίζοντας την κάλυψη διαδηλώσεων.

Σε μια έρευνα CPJ του 2018 για φωτορεπόρτερ, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι είχαν τραυματιστεί ενώ εργάζονταν. Από το 1992, τουλάχιστον 171 φωτογράφοι έχουν σκοτωθεί σε όλο τον κόσμο κατά την εκτέλεση της δουλειάς τους, και κατά την πρόσφατη απογραφή της φυλακής του CPJ παγκοσμίως , τουλάχιστον 21 φωτορεπόρτερ φυλακίστηκαν.

Οι δημοσιογράφοι που αναζητούν συμβουλές μπορούν να εξερευνήσουν τους πόρους ασφαλείας της CPJ, συμπεριλαμβανομένου ενός ενημερωμένου προτύπου αξιολόγησης κινδύνου , καθώς και συμβουλές για την κάλυψη του COVID-19 και των εκλογών .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *