Η ενεργοποίηση της Επιτροπής “Λογοκρισίας” από το Μαξίμου και τo κόστος των “τροφείων” στην ΕΡΤ…

Ειδησάρια media από τη σελίδα του ΠΡΙΝ “Πίσω από τις κάμερες” 

>> Ένωση Συντακτών στην υπηρεσία του Μαξίμου; Όπως πληροφορούμαστε η γενική γραμματεία ενημέρωσης ζήτησε από την ΕΣΗΕΑ και τις εκδοτικές οργανώσεις να αποστείλουν εκπροσώπους για την Επιτροπή Δεοντολογίας που προβλέπει ο πρόσφατος νόμος 5005/2022. Επιτροπή η οποία θα λειτουργεί με λογοκριτική παρέμβαση σε όσα δεν θέλει να γραφτούν και να ακουστούν η κάθε εξουσία. Οδηγός της λογοκρισίας είναι οι διάφοροι Κώδικες, μεταξύ αυτών και οι διατάξεις για την απαγόρευση πληροφοριών που αφορούν την “ασφάλεια του κράτους”.

>> Θυμίζουμε ότι η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ παρά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και πολλών εφημερίδων συναίνεσε στη λογοκριτική αυτή απόπειρα με πρόσχημα την …τήρηση της δεοντολογίας. Στο μεταξύ η ενεργοποίηση της επιτροπής ειδικά αυτή την περίοδο και με δεδομένη την παρέμβαση του ΕΣΡ με το πρώτο “απαγορευτικό” (στη φωτό η απόφαση που εστάλη) δημοσιοποίησης και αποκαλύψεων σε τηλεόραση-διαδίκτυο, αναμένεται να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Αναμένουμε τους εκπροσώπους από ΕΣΗΕΑ που θα πάρουν την ευθύνη της …λογοκρισίας στα media.

>> Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Με βάση τις κυβερνητικές αποφάσεις για τις προκλητικές αυξήσεις σε 60 στελέχη της ΕΡΤ, από 50% έως και 75% επί των αποδοχών τους, η ΕΡΤ θα δαπανήσει κάπου 491.000 ευρώ το 2023 ή σχεδόν ένα εκατομμύριο για δυο χρόνια. Από την άλλη, για τις χαρακτηριζόμενες από συνδικαλιστές ως «αυξήσεις» τροφείων και δωροκαρτών σούπερ μάρκετ, που αφορούν 2.100 εργαζόμενους, το κόστος είναι περίπου 1,5 εκατ. ευρώ για δύο έτη.

>> Η διαφορά για την οποία τώρα διαμαρτύρονται έντονα οι συνδικαλιστές, που πρόσκεινται στην κοινοβουλευτική εξουσία και υπέγραψαν τα τροφεία, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύει το μέγεθος της απάτης και από τις δυο πλευρές. Πρόκειται για αποδοχή της πολιτικής Μητσοτάκη των κάθε είδους… pass πτώχευσης της κοινωνίας, την οποία συνυπέγραψαν ως διάταξη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας! Η οποία, μάλιστα, μοιάζει να αποτελεί «πρότυπο» και για μια ΣΣΕ στα ιδιωτικά ΜΜΕ.

>> Ανέλαβαν πάλι οι γνωστοί τηλε-κήνσορες, πολλάκις ευεργετημένοι από διαφόρων ειδών πέτσινες λίστες να μεταδώσουν το κυβερνητικό αφήγημα λίγες ώρες μετά την ανείπωτη εγκληματική τραγωδία στα Τέμπη. Αντί να σταθούν στις ευθύνες της ιδιωτικής εταιρείας και του ανύπαρκτου θεσμικού ελέγχου των κρατικών αρμόδιων αρχών για την παρεχόμενη δημόσια υπηρεσία, έσπευσαν να αποδώσουν τις ευθύνες στον σταθμάρχη. Το μόνο που κατάφεραν με τη βιασύνη τους να προσφέρουν υπηρεσία στην κυβέρνηση είναι να προκαλέσουν νέο κύμα οργής.

>> Την απόλυση δημοσιογράφου μέσω μηνύματος από την ιστοσελίδα «www.Hellasjournal.com» για την οποία έγραψε και η στήλη, κατήγγειλε η ένωση της ΕΣΠΗΤ. Όπως σημειώνει στην ένωση εμφανίστηκε πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρείας αλλά δεν αποδέχθηκε να γνωστοποιήσει την ιδιοκτησία. Η ιστοσελίδα καταγγέλλεται για παρεμβάσεις λογοκρισίας στο έργο των δημοσιογράφων και πως δεν ασφαλίζει τους εργαζόμενους, παρά το γεγονός ότι λαμβάνει κρατική διαφήμιση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *