Η απεριακή επιτροπή “Στο Κόκκινο” για τη διαστρέβλωση της Left Media

cof

cof

Με έκπληξη (δυστυχώς όχι πολύ μεγάλη, για να είμαστε ειλικρινείς) διαβάσαμε την σημερινή ανακοίνωση του ΔΣ της Left Media, η οποία αφού αναμασά το γνωστό τροπάρι περί «ολιγομελούς ομάδας» που τάχα «είναι αδιάλλακτη» και «δεν κάνει αντιπροτάσεις», προχωρά σε μια ευφάνταστη περιγραφή όσων συνέβησαν σήμερα, ημέρα απεργίας, στον σταθμό.

Αποκαθιστούμε την αλήθεια, όχι χωρίς κάποια κούραση από τις συνεχείς ανακρίβειες της διοίκησης του σταθμού, για λόγους δημόσιας ενημέρωσης και μόνο:

  1. Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του σταθμού, την Παρασκευή 9/2, αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα (27 υπέρ – 1 λευκό), τη χρήση του αέρα κατά τη διάρκεια της απεργίας, με ευθύνη της απεργιακής επιτροπής.
  1. Το Σάββατο 10/2, ο διευθύνων σύμβουλος της Left Media κ. Κώστας Νικόλτσιος, αφού μας συνεχάρη για το απεργιακό πρόγραμμα, μας ζήτησε να τον ενημερώσουμε, για λόγους αρχής, για το πρόγραμμα της επόμενης μέρας. Κάτι που πράγματι κάναμε.

  1. Την Κυριακή 11/2, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ώρα έναρξης του απεργιακού προγράμματος, εμφανίστηκαν στον σταθμό τρία μέλη της διοίκησης (Ν. Θεοδωρακοπούλου, Κ. Νικόλτσιος, Δ. Στούμπος), τα οποία μας είπαν ότι οι εκπομπές που είχαν προγραμματισθεί (για την υπόθεση Novartis, το Μακεδονικό Ζήτημα και την ιστορία του σταθμού στο πλάι των κινημάτων) ήταν παράνομες και το μόνο που δικαιούμασταν να κάνουμε ήταν μια εκπομπή που να ενημερώνει για τις θέσεις μας.
  1. Για λόγους καλής θέλησης, αποδεχτήκαμε το αίτημα και ενημερώσαμε ότι θα γίνει μόνο μία απεργιακή εκπομπή, με θέμα την δική μας απεργία. Τα μέλη του ΔΣ αποχώρησαν, αφού πρώτα ζήτησαν επίμονα η εκπομπή να είναι σύντομη.
  1. Αργότερα, δέκα λεπτά πριν το τέλος της μονόωρης εκπομπής, ο διευθύνων σύμβουλος τηλεφώνησε στον σταθμό και ζήτησε να συμμετάσχει σε αυτήν για να απαντήσει. Του προτείναμε να τον συνδέσουμε άμεσα με τον αέρα για να το πράξει, αλλά μας απάντησε ότι θέλει να έρθει στο στούντιο. Κάτι τέτοιο ήταν εντελώς αδύνατο, αφού η εκπομπή τελείωνε, νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, κατόπιν της σχετικής επίμονης αξίωσης του ΔΣ.

Εξυπακούεται ότι το στούντιο είναι ανοιχτό για τον διευθύνοντα σύμβουλο από εμάς, όποτε θέλει να συζητήσει μαζί μας στον αέρα. Δεν είμαστε άλλωστε εμείς υπέρ των μονολόγων, σαν αυτόν στον οποίον επιδόθηκε προ ημερών από τη συχνότητα ο κ. Δ. Στούμπος.

Δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η νέα κατάφωρη διαστρέβλωση της  πραγματικότητας από την πλευρά του Δ.Σ., τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία, όπως τα ίδια τα μέλη του μας έλεγαν, «είμαστε πολύ κοντά σε λύση».

Σε κάθε περίπτωση, κρατάμε από την ανακοίνωση την αποστροφή που αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στην τελευταία μας ΓΣ κάνουμε λόγο «για πρώτη φορά» για μείωση του μισθολογικού κόστους. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τα μέλη του ΔΣ καταλαβαίνουν με την πέμπτη φορά αυτό που δεχόμαστε ή απλά το γράφουν για να δικαιολογήσουν τις ως τώρα ανακοινώσεις τους που μας χαρακτήριζαν «αδιάλλακτους».

Ό,τι από τα δύο και αν ισχύει, η συγκεκριμένη πρότασή μας είναι σε γνώση του ΔΣ εδώ και αρκετό καιρό και εμείς είμαστε σταθερά διατεθειμένοι/ες να τη  συζητήσουμε, αν και το ΔΣ αποφάσισε να προσφύγει, επιτέλους, στο διάλογο.

Η Απεργιακή Επιτροπή των Εργαζομένων στον «105,5 στο Κόκκινο»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *