ΕΤΙΤΑ: Από την καθησυχαστική “συστέγαση” Star-Alpha στην εργολαβοποίηση…

Ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ

Προχθές πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη συνέλευση των εργαζομένων τεχνικών του ALPHA, οι οποίοι για άλλη μια φορά είπαν όχι στη πρόταση της διοίκησης για την παραίτησή τους και την πρόσληψή τους στην εταιρία παραγωγής GREEN PIXEL, με εργασιακά δικαιώματα όπως αυτά απορρέουν από τις ατομικές τους συμβάσεις που υπεγράφησαν το 2012. H μετακίνηση αυτή αποτελεί από μόνη της βλαπτική μεταβολή καθώς καταργεί ευνοϊκότερους όρους, όπως αυτοί απορρέουν από τις Δ.Α. που εξασφαλίζει η ένωσή μας από τον Ο.ΜΕ.Δ., αφού το πεδίο εφαρμογής τους δεν αφορά τις εταιρείες παραγωγής. Υποχρεώνει δε τους εργαζόμενους να αλλάξουν ασφαλιστικό φορέα, γυρνώντας και πάλι στον ΕΦΚΑ, αφού δεν είναι λίγοι οι μήνες που μετά από αιτήματα χρόνων γίναμε μέλη του ΕΔΟΕΑΠ. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη μεταφορά έχει ήδη γίνει, έστω και με διαφορετικό τρόπο σε τεχνικούς του STAR.

Όταν ξεκίνησε η συστέγαση των δύο τηλεοπτικών σταθμών οι διοικούντες του ALPHA διαβεβαίωναν τους εργαζόμενους ότι πρόκειται για μια απλή συστέγαση, ότι δεν θα είχε καμία σχέση ο ένας σταθμός με τον άλλον και πως δε θα άλλαζε απολύτως τίποτα στις εργασιακές τους σχέσεις. Στους φόβους του σωματείου μας για συγχώνευση, που εκφράστηκαν μέσα από θεσμικές διαδικασίες σε τριμερείς συναντήσεις στο Υπουργείο Εργασίας, διατείνονταν ότι αυτό δεν επρόκειτο να συμβεί γιατί άλλωστε είναι εκτός νόμου. Και μπορεί μέχρι σήμερα αυτό να μην έχει συμβεί, έχουν συμβεί όμως άλλες τακτικές όπως ανταλλαγή τηλεοπτικού υλικού αφού πολλές φορές είδαμε φαινόμενα, όπως να παίζει στο δελτίο ειδήσεων του STAR ρεπορτάζ με το λογότυπο του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.

Και ήρθε τώρα η ώρα να διαψευστούν τα καθησυχαστικά λόγια των ιθυνόντων προς τους εργαζόμενους με την πρόταση να αλλάξουν εταιρεία και από εργαζόμενοι του ALPHA να μετατραπούν σε εργαζόμενους της εταιρείας παραγωγής. Έτσι, θα είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν σε οποιαδήποτε εκπομπή αναλάβει η εταιρεία και σε οποιονδήποτε τηλεοπτικό σταθμό.

Συνάδελφοι. Η μεγάλη εικόνα για το μέλλον πιστεύουμε πως είναι μία. Εταιρείες – εργολάβοι να παράγουν, να επεξεργάζονται και να διανέμουν το τηλεοπτικό υλικό για τους σταθμούς. Οι δε εργαζόμενοι στα κανάλια το πιο πιθανό είναι να απομείνουν ελάχιστοι αφού το συγκεκριμένο πλάνο δεν νομίζουμε να αφορά μόνο τους τεχνικούς. Απλά από τους τεχνικούς έχει ξεκινήσει.

Υ.Γ. Άραγε η Κυβέρνηση, σε όλα αυτά τι έχει να μας πει; το Υπουργείο Εργασίας με ποιο τρόπο θα προστατέψει τους εργαζόμενους; Το Ε.Σ.Ρ; Θα μας πει και πάλι όλα εκείνα που μας έλεγε πριν ακόμα την συστέγαση των δύο σταθμών;

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *