ΕΡΤ: Το ΕΣΡ να πει αν θα προβάλλουμε τη Χρυσή Αυγή

%ce%b5%cf%81%cf%84%cf%87-%ce%b1Έδωσε τελικά απάντηση η διοίκηση της ΕΡΤ στην προκλητική μετάδοση της ομιλίας Ν. Μιχαλολιάκου με την οποία ανέλαβε την πολιτική ευθύνη επίθεσης στο hot spot Μόρια της Χίου. Ζητά γνωμοδότηση από το ΕΣΡ για να λυθεί, η “θεσμική αντίφαση”, όπως υποστηρίζει, δυο νομικών υποχρεώσεων της. Αξίζει να γίνει μια μικρή παρατήρηση στα όσα αναφέρει η διοίκηση της ΕΡΤ. Στα αιτήματα των πολιτικών κομμάτων την ευθύνη απάντησης την έχει η ίδια η διοίκηση, όχι κάποιο ΕΣΡ. Κι αν γνώριζε πως οι φασίστες αλωνίζουν την Ελλάδα για να δημιουργήσουν θέμα με τους πρόσφυγες, θα είχε την νομική-θεσμική ευχέρεια να αρνηθεί τη μετάδοση της ομιλίας του αρχηγού της Χ.Α. Γιατί η ομιλία του αρχηγού δεν ήταν κάποια τυπική δραστηριότητα του κόμματος…Ή μήπως το ρεπορτάζ δεν φθάνει στα αυτιά της διοίκησης;

Η ΕΡΤ απαντά στις αντιδράσεις πολιτών για τη Χ.Α


Η ΕΡΤ Α.Ε. υποχρεούται εκ της κείμενης νομοθεσίας περί πολυφωνίας να καλύπτει τη δραστηριότητα όλων ανεξαιρέτως των κοινοβουλευτικών κομμάτων, χωρίς να έχει την οιανδήποτε δυνατότητα παρέμβασης επ’ αυτών.
Ειδικότερα, για την προβολή των δράσεων της Χρυσής Αυγής, το ΕΣΡ με τις υπ’ αριθμ. 290 και 299/17.09.15 αποφάσεις του επέβαλε στην ΕΡΤ τη διοικητική κύρωση της συστάσεως, επειδή έκρινε ότι δεν προέβαλε τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, όπως επιβάλλει η αρχή της αναλογικής ισότητας. Οι εν λόγω αποφάσεις είναι ανηρτημένες στη Διαύγεια προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου.
Δεδομένης της αντίφασης που δημιουργείται μεταξύ του ως άνω περιγραφομένου πλαισίου και της πρόβλεψης στον ιδρυτικό νόμο της ΕΡΤ περί μη προβολής από αυτήν ρητορικής ρατσιστικού ή φυλετικού μίσους (άρθρο 3 του Ν. 4173/2013, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 4324/2015), η διοίκηση της εταιρείας απηύθυνε εκ νέου ερώτημα προς το ΕΣΡ, προκειμένου αυτό να γνωμοδοτήσει επί της δέουσας διαχείρισης του εν λόγω θέματος.

Η ΕΡΤ ευχαριστεί θερμώς όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, οι οποίοι με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις τους διευκολύνουν το έργο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για την προώθηση του δημοκρατικού διαλόγου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ιριδα, διανομή γενικά
σειρές μυθιπλασίας ερτ

Σχολιάστε