Επιτέλους, μιλάει και ένας εργαζόμενος του Mega!

μέγα-2<< Είμαι εργαζόμενος του Mega. Αλλά ποιου Mega? Αυτού που 12 χρόνια ήταν άψογο στις υποχρεώσεις του απέναντί ​​μου, όπως ήμουν άψογος στις υποχρεώσεις μου απέναντι του? Ποιου Mega? Αυτού που τρεις μήνες τώρα αδιαφορεί, αν είμαι χορτάτος ή πεινάω? Αν είμαι υγιής ή άρρωστος? Αν ζω ή πέθανα? Ποιου Mega? Αυτού που δεν έχει να βάλει βενζίνη για να πάνε οι συνάδελφοι στο γύρισμα? Ποιου Mega? Αυτού που κάναμε έρανο για την κηδεία του συναδέλφου? >>

“Είμαι εργαζόμενος του MEGA (?)”

του Δημήτρη Καλαντζή (το πήραμε από μεταμοντέρνα )
Λένε ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να παίρνει αποστάσεις από τα γεγονότα για να μπορεί να μεταφέρει στους αναγνώστες την αντικειμενική εικόνα . Δεν έχουν πει τίποτα όμως, για το τι πρέπει να κάνει, όταν είναι μέρος των γεγονότων. Όταν αυτά αφορούν στη δουλειά του, στη ίδια του τη ζωή … Έτσι θα αυθαιρετήσω. Θα καταθέσω τη δική μου οπτική γωνία για τις δύσκολες ημέρες που περνά το Mega. Ως απλός εργαζόμενος γράφω. Με γενναίες δόσεις υποκειμενικότητας. Διαβάζοντας αυτό το κομμάτι, δεν θα βγείτε σοφότεροι για το μέλλον του καναλιού.

Θα καταλάβετε όμως, πως αισθάνεται ένας δημοσιογράφος, που είναι απλήρωτος δυόμισι μήνες από το παλαιότερο κανάλι της χώρας , με ιδιοκτήτες κάποιους από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της Ελλάδας .

Εργαζόμουν ήδη 16 χρόνια σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις όταν πήγα στο Mega. Εγώ πήγα με κρύα καρδιά στο Mega. Τότε υπήρχε η εικόνα ότι για να πατήσεις το πόδι σου στο κανάλι , έπρεπε να είσαι μικρανιψιός του Βαρδινογιάννη ή, τουλάχιστον, τριτοξάδερφος του μπατζανάκη του Μπόμπολα. Δεν ήταν αλήθεια. Στην πρωινή ζώνη, βρήκα κανονικούς ανθρώπους, σαν και μένα, και μάλιστα διψασμένους να δουλέψουν και να διακριθούν. Την επόμενη σεζόν δέχτηκε πρόταση από άλλο κανάλι με τα τριπλάσια λεφτά και τη μισή δουλειά . Μου ζήτησε να πάω μαζί του με 30% περισσότερα χρήματα από όσα έπαιρνα στο Mega … Δυσκολεύτηκα να πω το “ναι”, αλλά κι όταν το είπα, στα μέσα του δρόμου, γύρισα πίσω. Πάντα ήμουν μ @ λ @ κ @ ς κι έμενα εκεί που αισθανόμουν καλά με την ομάδα …
Οι τηλεθεατές, μπορεί να ακούν Mega και να σκέφτονται την Τρέμη, τον Πρετεντέρη, τον Καψή και τρεις, τέσσερις ακόμα αλλά για κάποιον που εργάζεται στο κανάλι , Mega είναι ο Γιάννης, ο Σωτήρης, η Λένα, η Άννα, η Δήμητρα, η Γιολάντα, η Μαρία, ο Γιώργος, η Τασία, η Ντόρα, ο Αντώνης, η Αμαλία, η Πέμυ, ο Μάνος, ο Ιάσονας, ο Βασίλης, ο Μάριος, η Χριστίνα, η Έλενα, ο Τάκης, ο Θοδωρής, ο Ανέστης, η Ευαγγελία, ο Ανδρέας, ο Βαγγέλης, ο Aργύρης, ο Κώστας και μερικές δεκάδες άνθρωποι ακόμα. Αυτοί είναι το Mega για εμάς, τους εργαζόμενους. Και «το τηλεοπτικό προϊόν?”, Θα ρωτήσετε.

Εδώ μπορεί να σοκάρω μερικούς αλλά αυτή είναι η αλήθεια μου: δεν ένιωσα στο Mega ούτε μία στιγμή περισσότερο ή λιγότερο ελεύθερος, απ ‘όσο είχα νιώσει στα άλλα ΜΜΕ, που έχω δουλέψει. Αν υπήρχε “γραμμή”? Βεβαίως και υπήρχε. Αν υπήρχαν λευκές και μαύρες λίστες καλεσμένων και θεμάτων? Βεβαίως και υπήρχαν. Αν υπήρχαν εναλλαγές στη στήριξη ή στην κριτική απέναντι σε κυβερνήσεις και κόμματα? Βεβαίως και η απάντηση είναι θετική. Αλλά μόνο κάποιος αδαής μπορεί να υποστηρίξει ότι υπήρχε, υπάρχει ή θα υπάρξει ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο που δεν θα τα έχει ΟΛΑ αυτά. Μόνο κάποιος αδαής. Ή ψεύτης. Η δημοσιογραφία είναι μία σειρά συμβάσεων, συμβιβασμών και ορίων, που πρέπει να τηρήσεις για να μείνεις στο παιχνίδι. Εγώ είχα την τύχη να δουλεύω στην πρωινή εκπομπή με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Γιώργο Οικονομέα, που έκαναν αυτές τις συμβάσεις … λάστιχο.

Αλλά και γενικά, αντίθετα με τα όσα κυκλοφορούν για το Mega, στο κανάλι κυριαρχεί μία «αστική ευγένεια», που δεν επιβάλλει στους δημοσιογράφους να κάνουν θέματα, τα οποία δεν συμφωνούν με τους προσωπικούς τους κώδικες δεοντολογίας. Στο Mega εργάζονται δημοσιογράφοι που υποστηρίζουν από την … εξωκοινοβουλευτική Αριστερά μέχρι τη δεξιά (εδώ βάζουμε τελεία, δεν υπάρχει “άκρο”). Στη δουλειά τους είναι απλά δημοσιογράφοι. Εκτός δουλειάς, μπορούν να είναι ό, τι θέλουν. Και είναι απολύτως σεβαστό από όλη την ιεραρχία. Συνάδελφοι άξιοι. Κάποιοι «μαμούνια», άλλοι πιο «ιντελεκτουέλ», όλοι όμως αφοσιωμένοι στο ρεπορτάζ.

Το πολυμετοχικό σχήμα του Mega ήταν ευλογία και δυστυχία μαζί. Ευλογία γιατί στις καλές εποχές, οι μέτοχοι ήταν ευχαριστημένοι να εισπράττουν από μακριά, χωρίς πολλές παρεμβάσεις, και δυστυχία γιατί στις δύσκολες μέρες που ήρθαν, δεν έβαζε κανείς λεφτά για να κάνει κουμάντο ο άλλος . «Παιχνίδι εξουσίας», το λένε αυτό. Δύσκολο να το καταλάβεις εσύ, ο μισθωτός. Είναι παιχνίδι για πάμπλουτους και ισχυρούς, που δεν έχουν να πληρώσουν δόσεις και φροντιστήρια …
“Δεν πρόκειται να κλείσει το Mega!”. Το άκουγα από όλους. Από τον πατέρα μου, 86 χρονών, που «ενημερώνεται» από τους άλλους συνταξιούχους στο Πεδίον του Άρεως, μέχρι τους πιο “ψαγμένους” συναδέλφους, που παίζουν τις “έγκυρες πηγές” στα δαχτυλάκια … “Πρώτα θα χρεοκοπήσει η Εθνική Τράπεζα και μετά το κανάλι των Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα και Ψυχάρη – Δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει το Mega »!. Κι ας μαζεύονταν σύννεφα πάνω από τη Μεσογείων. Κι ας μην είχε καταβληθεί ο μισθός Μαρτίου. Κι ας μην είχε καταβληθεί κι ο μισθός Απριλίου . Κι ας δόθηκε μάχη (από το εμπορικό, από τους ίδιους τους εργαζόμενους) να πάρουμε το δώρο Πάσχα. “Δεν πρόκειται να κλείσει το Mega!”. Μάλιστα. Και τότε γιατί δεν εμφανίζεται κάποιος από τη διοίκηση να μας το πει ? Γιατί το Δ.Σ. τελεί υπό παραίτηση και δεν αντικαθίσταται? Γιατί οι μέτοχοι αφήνουν τη μία προθεσμία των τραπεζών να λήγει μετά την άλλη ? Γιατί δεν μας λένε τι θέλουν να κάνουν με τις ζωές μας ?

Δεν είμαι του συνδικαλισμού … Πεθαίνω από ανία στις συζητήσεις επί της διαδικασίας. Και εξοργίζομαι όταν συνάδελφοι – οι ίδιοι πάντα – πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα, όταν μία συνέλευση πάει να καταλήξει σε απόφαση. Βρίσκω τουλάχιστον αστείο, σε μία τόσο κλειστή ομάδα ανθρώπων, που κρυώνει ο ένας και βήχει ο άλλος, κάποιοι να νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι υπηρετούν την προσωπική τους ατζέντα … Με στεναχωρούν κι εκείνοι που ζουν στο “ροζ συννεφάκι” τους: “έλα μωρέ, δεν μπορεί, κάτι θα γίνει την τελευταία στιγμή … “Αγαπητή μου, κι εγώ θέλω να είμαι αισιόδοξος, αλλά δώσε μου ένα στοιχείο. Δείξε μου μία φωτεινή χαραμάδα στη σκοτεινιά που μας πλακώνει, να δω κι εγώ λίγο φως …

Το Mega θρηνεί ήδη έναν συνάδελφο. Ένας άλλος βρίσκεται στο νοσοκομείο. Κανείς μας δεν είναι καλά στο Mega. Εγώ έκλαψα στην τελευταία συνέλευση των εργαζομένων. Έκλαψα όταν σηκώθηκε ένας συνάδελφος τεχνικός και είπε ότι του κοινοποίησε έξωση ο ιδιοκτήτης του. Και έχει δυο παιδιά στο σχολείο … Έκλαψα όταν σηκώθηκε κι άλλος. Και είπε ότι πηγαίνει στις λαϊκές αγορές και ζητά τα σαπάκια από τους πάγκους … Έκλαψα και για την τρίτη συνάδελφο, που ζήτησε πίστωση από τον Σκλαβενίτη – προϊόντα αξίας 18 ευρώ – κι ο διευθυντής του καταστήματος της είπε να πάρει περισσότερα … Θα μπορούσα να κλάψω και για άλλες ιστορίες … Αλλά πολλοί σφιγγόμαστε. Δεν μας αφήνει η ψευτοπερηφάνια να βγάλουμε την ανάγκη μας …

Είμαι εργαζόμενος του Mega. Αλλά ποιου Mega? Αυτού που 12 χρόνια ήταν άψογο στις υποχρεώσεις του απέναντί ​​μου, όπως ήμουν άψογος στις υποχρεώσεις μου απέναντι του? Ποιου Mega? Αυτού που τρεις μήνες τώρα αδιαφορεί, αν είμαι χορτάτος ή πεινάω? Αν είμαι υγιής ή άρρωστος? Αν ζω ή πέθανα? Ποιου Mega? Αυτού που δεν έχει να βάλει βενζίνη για να πάνε οι συνάδελφοι στο γύρισμα? Ποιου Mega? Αυτού που κάναμε έρανο για την κηδεία του συναδέλφου? Ποιου Mega? Αυτού που ο Τάσος έδωσε 1.000 ευρώ για να μην πετάξουν τον άλλον από το σπίτι του? Ποιου Mega? Κάποιων αόρατων μετόχων που τη μία κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την άλλη εξαφανίζονται και την τρίτη θέλουν χρόνο για να αποφασίσουν? Ποιου Mega? Αυτού που αύριο μπορεί να βγάλει στο δρόμο 500 οικογένειες χωρίς αποζημίωση? Ποιου Mega είμαι εργαζόμενος? Ας μου απαντήσει κάποιος. Έχω μία ζωή να βάλω σε τάξη.

5 σκέψεις στο “Επιτέλους, μιλάει και ένας εργαζόμενος του Mega!”

 1. Αν υπήρχε “γραμμή”? Βεβαίως και υπήρχε. Αν υπήρχαν λευκές και μαύρες λίστες καλεσμένων και θεμάτων? Βεβαίως και υπήρχαν. Αν υπήρχαν εναλλαγές στη στήριξη ή στην κριτική απέναντι σε κυβερνήσεις και κόμματα? Βεβαίως και η απάντηση είναι θετική. Αλλά μόνο κάποιος αδαής μπορεί να υποστηρίξει ότι υπήρχε, υπάρχει ή θα υπάρξει ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο που δεν θα τα έχει ΟΛΑ αυτά. Μόνο κάποιος αδαής. Ή ψεύτης. Η δημοσιογραφία είναι μία σειρά συμβάσεων, συμβιβασμών και ορίων, που πρέπει να τηρήσεις για να μείνεις στο παιχνίδι. .
  Δημοσιογράφος ? Ποιός δημοσιογράφος? Αυτά να τα λέγατε τότε κύριε…

  Απάντηση
 2. Κυρία Βασιλείαδου
  Ο θεατής έχει την εξουσία του τηλεκοντρόλ , να αλλάξει κανάλι ή να σβήσει την τηλεόραση , όπως εχω κανει εγω από χρονια.
  Πολυ υποτιμάτε τον κόσμο . Αν ηταν τοσο πρόβατα , το ¨δημοψήφισμα¨ θα είχε βγει ¨ναί, αν και δεν θα ειχαμε φτάσει σε αυτο γιατι π Τσιπρας δεν θα είχε ξεκολλήσει απο το 4%.
  Το ποιοςειναι δημοσιογράφος ή όχι, το,ορίζει το κοινό στο οποίο απευθύνεται και μόνο , και είτε τον αποδέχεται , είτε τον στέλνει στην επαγγελματική ανυπαρξία
  Ανταποδίδω την σκατοψυχιά , που μιλάτε σε έναν άνεργο με αυτο το ύφος ( δεν εχω ούτε ειχα σχέση με το Μεγκα )

  Απάντηση
 3. Συγκλονιστική η μαρτυρία του συναδέλφου… Ανατρίχιασα γιατι και μεις στο ΑΛΤΕΡ στο τελείωμα, χάσαμε συναδέλφους και άλλοι δεν είχαν γάλα για τα παιδιά τους… Η ιστορία επαναλαμβάνεται.
  Πίσω απο τους τηλεαστερες υπάρχει άνθρωποι που απλά βγάζουν το μεροκάματο…
  Να ψάξουν που πήγαν τα θαλασσοδάνεια του Μεγκα, του ΑΛΤΕΡ και άλλων εταιριών που πτώχευσαν αν και είχαν πάρει δάνεια εκατομμυρίων απο τις τράπεζες, τις μαύρες τρύπες των οποίων καλύπτουμε ΟΛΟΙ με τα μνημόνια εδώ και έξι χρονια..
  Για να σωθούν οι τράπεζες καταστράφηκε η Ελλάδα
  Βασίλης Τζημτσος
  Τελευταίος εργασιακός εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του ΑΛΤΕΡ

  Απάντηση
 4. η ντροπη δεν ειναι δουλεια.. και τα δανεικα απο τον Σκλαβενιτη τα επαιρνε μαλλον επειδη ειχε δηλωσει “δημοσιογραφος”
  Να προσεχετε καλυτερα που δουλευετε, τι γραφετε κλπ Ειναι εξουσια ο τυπος δεν ειναι “απλα αλλη μια εργασια”. Και ειναι και απο τους λογους που την διαλεγετε πολλοι…

  Απάντηση
 5. ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ

  Για την Οικογένεια
  1. Επιδότηση για 2 παιδιά και πάνω με κλίμακα βάσει εκκαθαριστικού
  2. Επιδότηση για ανήλικα παιδιά εφόσον δεν καλύπτονται από το εισόδημα των γονιών με σύνδεση σε ΑΦΜ, ΟΑΕΔ, ΑΜΚΑ
  3. 1,5 Χρόνος άδειας σε κάθε γυναίκα μετά την γέννα με 50% του μισθού της το άλλο 50% θα πηγαίνει στην κάλυψη της θέσης της.

  Για την Εκκλησία

  1. Άμεση καταγραφή της ακίνητης περιουσίας και των μετοχών, καταθέσεων, συμμετοχών έτσι ώστε να αξιοποιηθεί και να καλύψει της ανάγκες της, τους μισθούς. Ότι μένει θα πηγαίνει σε ιδρύματα.
  2. Η πληρωμή όλων των μυστηρίων θα γίνεται με σύνδεση σε ΑΦΜ, ΟΑΕΔ.

  Για την ΒΟΥΛΗ και την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ζωή του τόπου

  1. Οι βουλευτές θα τελούν το πολύ 2 τετραετίες με 4000 ευρώ μισθό
  2. Άρση της ασυλίας τους σε όλους τους τομείς
  3. Κατάργηση της βουλευτικής αποζημίωσης και παροχή σύνταξης τους όπως σε όλους.
  4. Μείωση κρατικών δαπανών
  5. Κανένα συγγενικό πρόσωπο έως 2ου βαθμού συνεργάτης τους
  6. Κανένα κόμμα με χρέη δεν μπορεί να συμμετέχει σε εκλογές
  7. Κανένα πρόσωπο με χωρίς ένσημα 3 ετών από ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί να πολιτευτεί
  8. Κανένας από τον δημόσιο τομέα

  Για τα Οικονομικά

  1. 12 μισθοί για όλους
  2. Παντού ο κατώτατος θα είναι 600 ευρώ για τα πρώτα 5 χρόνια
  3. Στο δημόσιο ο ανώτερος θα είναι 3000 ευρώ για τα πρώτα 5 χρόνια
  4. Ανάπτυξη επιχειρήσεων με πρόσληψη αρχικά 80% ελλήνων μέχρι να ρυθμιστεί η ανεργία στη χώρα
  5. Άμεσοι φόροι σε κάθε συναλλαγή για άμεση είσπραξη εσόδων ανά μέρα
  6. Άμεση καταγραφή ελλείψεων ειδών πρώτης ανάγκης και κατασκευή ανά την Ελλάδα παραγωγικών μονάδων και τυποποίησης σε γάλα, μαλλί, κτηνοτροφία, κηπευτικά κ.α
  7. ΑΦΜ-ΑΜΚΑ-ΟΑΕΔ άμεση και πλήρη σύνδεση στοιχείων για όλους τους πολίτες
  8. Διαδικασίες για νέα επιχείρηση εντός εβδομάδας
  9. Φόρος πολυτελείας στα εισαγόμενα είδη
  10. Ειδικά προγράμματα για ανέργους στην επαρχία
  11. Ανοιχτά όλα τα επαγγέλματα
  12. Ανάπτυξη υποδομών για τουρισμό και εκμετάλλευση της γης
  13. Καμία πώληση ελληνικής κρατικής γης παρά μόνο ενοικίαση της
  14. Άνοιγμα 5 ναυπηγείων ανά την Ελλάδα
  15. Μείωση τιμών για τα 2 πρώτα χρόνια σε όλα τα είδη
  16. Κατάργηση όλων των φόρων της ιδιωτικής περιουσίας αφού θα φορολογούνται οι συναλλαγές
  17. Πλήρη καταγραφή περιουσίας σε δασκάλους, ναυτικούς, αγρότες, νησιώτες, αστυνομικούς, ιατρούς, στρατιωτικούς, δικηγόρους και δικαστικούς
  18. Μέχρι και 5 έτη πίσω καταβολή εφάπαξ στο 60% του προβλεπόμενου μετά από 2 χρόνια σύνταξης.
  19. Κατάργηση όλων των προνομίων του δημοσίου και εξομάλυνση τους με τον ιδιωτικό τομέα
  20. Ένα ενιαίο ταμείο συνδεδεμένο με ΟΑΕΔ, ΑΜΚΑ,ΑΦΜ
  21. Μείωση προσωπικού βουλής
  22. Πάγωμα ΔΕΚΟ για 5 χρόνια
  23. Η κύρια κατοικία δεν πειράζεται / σε περίπτωση δανεισμού άμεση επιμήκυνση
  24. Μανατζάρισμα τομέων οικονομίας και ανασυγκρότησης ανά κέντρο κόστους
  25. Μείωση κατά 30% των δημοσίων υπαλλήλων μετά από αξιολόγηση
  26. Μείωση του ΦΠΑ σε ανταγωνιστικό πλαίσιο
  27. Τσεκ τα τελευταία 20 χρόνια σε πολιτικούς, επιχειρήσεις, συγχωνεύσεις, εξαγορές, δανεισμό
  28. Πριμ προσλήψεων στο ιδιωτικό τομέα με κλίμακα 3-5-7-9 χρόνια ειδικά στη περιφέρεια
  29. Συμψηφισμός χρεών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μετά την παράγραφο 27.
  30. Σύνταξη σε όλους στα 65 χρόνια ή στα 40 χρόνια δουλειάς
  31. Όχι νέο ΑΦΜ σε καταδικαστέα περίπτωση

  Για την Υγεία

  1. 70 ευρώ τον μήνα για όλα τα ΑΦΜ για τα πρώτα 5 χρόνια για όλες τις εξετάσεις και νοσηλεία δωρεάν
  2. Για τα υπόλοιπα θα υπάρχει μία κάρτα υγείας συνδεδεμένη με ΑΦΜ, ΟΑΕΔ, ΑΜΚΑ

  Για την Εκπαίδευση

  1. Από 5 ετών το κάθε παιδί θα έχει 5 χρόνια κλασσική παιδεία και μία γλώσσα
  2. Ακολουθούν 6 χρόνια προπαρασκευαστικά και 2 ξένη γλώσσα
  3. 3 χρόνια σπουδές πάνω στο αντικείμενο
  4. 1 χρόνος εργασία στο ιδιωτικό τομέα με 300 ευρώ τον μήνα
  5. 6 μέρες σχολείο
  6. Ειδική ενδυμασία ανά εκπαιδευτική περίοδο
  7. Ενιαίο ηλεκτρονικό βιογραφικό για όλους δια βίου αναβαθμίσιμου από τους εκπαιδευτικούς φορείς
  8. Στρατός για τα αγόρια με παράλληλη 12μηνη εργασία στο επάγγελμα τους, οι ανειδίκευτοι βοηθοί τους.
  9. Υπουργική επιτροπή αξιολόγησης σχολείων και αναβάθμισης δασκάλων
  10. Τα ίδια θα ισχύουν και για τις μειονότητες στην χώρα με αλλαγή στο μάθημα θρησκευτικών.

  Για την Δικαιοσύνη

  1. Ξεσκαρτάρισμα των φυλακών και αποκέντρωση τους.
  2. Να πηγαίνουνε σε χώρους εργασίας όσοι κρίνονται οκ
  3. Άμεση εκδίκαση υποθέσεων εντός του μήνα
  4. Αυστηρές ποινές στον ΚΟΚ
  5. Πανελλήνιο δικαστικό όργανο συνδεδεμένο με ΑΦΜ, ΟΑΕΔ, ΑΜΚΑ
  6. Όλοι οι κάτοικοι του Ελληνικό κράτους συμμορφώνονται με τους νόμους.

  Για τον Τουρισμό

  1. Πλήρη καταγραφή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ιδιωτών και υποδομών για αξιοποίηση τους όλο τον χρόνο(εμπορικός, εταιρικός, γαμήλιος, ανταποδοτικός, 3ης ηλικίας, καλοκαιρινός, χειμερινός, αγροτουρισμός, εναλλακτικός, αθλητικός, εσωτερικός, θρησκευτικός, ιστορικός, οινοτουρισμός, ιατρικός κ.α)
  2. Ενιαία τουριστική εικόνα σε όλα τα τουριστικά παράλια και ιστορικά κέντρα σύμφωνα με την τοπική αισθητική.
  3. Μείωση συντελεστών οικοδομής σε όλες τις περιοχές
  4. Παρακολούθηση διδακτέας ύλης για την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο μέσω των πρεσβειών μας.

  Απάντηση

Σχολιάστε