Επιστροφή στο …παρελθόν για τον ΕΔΟΕΑΠ

sigentrosi-esiea-2016-2Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για τον ΕΔΟΕΑΠ είναι σχεδόν copy paste των αντίστοιχων ενεργειών που είχαν αποφασιστεί πριν δυο χρόνια! Και τότε με το κόψιμο του αγγελιοσήμου είχαν αποφασιστεί συντονιστικά συνδικαλιστικών ενώσεων (Πάτρα, Βόλος) και τότε είχε ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ και τότε υπόσχονταν κινητοποιήσεις.

Έτσι και τώρα, αφού η ηγεσία της ΠΟΕΣΥ με αγαστή συνεργασία εργοδοτικών συνδικαλιστών και Συριζαίων συνδικαλιστών η οποία βόλεψε αφάνταστα την κυβέρνηση και δεν τη δυσκόλεψε ουδόλως στα σχέδια της, καταφερε να χαθούν τα πάντα για τον ΕΔΟΕΑΠ, ξαναβγάζει στη σκηνή το έργο “συναντάμε τον πρωθυπουργό και (ξανα)συζητάμε μεταξύ μας”. Και εννοείται πως οι αποφάσεις της Γ.Σ και ο κλάδος ούτε καν χρησιμοποιούνται ως μέσο διαπραγμάτευσης. Είναι που η υποταγή έχει περάσει στο μεδούλι ορισμένων συνδικαλιστών του κλάδου…

Τα όσα αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ:  
Η ΠΟΕΣΥ εκτιμώντας την κρισιμότητα των εξελίξεων στον κλάδο της Ενημέρωσης και ειδικότερα στο φλέγον θέμα του ασφαλιστικού, εξαιτίας της παρελκυστικής τακτικής κυβέρνησης και εργοδοσίας, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε επίσης:
• Τη σύγκλιση του Συντονιστικού των Ενώσεων-μελών της τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 12μ. προκειμένου να διαμορφώ-σουν κοινή θέση ενόψει της νέας τριμερούς συνάντησης..
στο υπουργείο Εργασίας.
• Να καλέσει τις Ενώσεις-μέλη της να παραβρεθούν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου σε κοινή σύσκεψη στην έδρα της ΕΣΗΕΜ-Θ και να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *