Ενάντια στον εθνικισμό και στα σχέδια πολέμου

Κάλεσμα της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης 3 και 4 Φεβρουαρίου

Το Σάββατο στις 3 Φεβρουαρίου και την Κυριακή στις 4 Φεβρουαρίου θα δοθεί μια μάχη ενάντια στον εθνικισμό και το φασισμό, στο κέντρο της Αθήνας και στους περιφρουρόμενους από τις επιθέσεις των φασιστών κοινωνικούς χώρους.
Το κάλεσμα του Σαββάτου
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην πλατεία Ρηγίλλης στις 3 Φεβρουαρίου 6 μμ, ενάντια στη φιέστα των ναζιστών της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια.
Το κάλεσμα της Κυριακής για μια διεθνιστική αντιφασιστική συγκέντρωση
Τα κυρίαρχα ΜΜΕ, τα ίδια που νομιμοποίησαν τα ”Μνημόνια” και τις “κυβερνήσεις εθνικής σωτηρίας” διαλύοντας ανθρώπινες ζωές, μας έχουν φλομώσει τις τελευταίες μέρες με ψέματα με το εθνικιστικό τους δηλητήριο. Πως η Ελλάδα, λένε, “αμύνεται” απέναντι στον “αλυτρωτισμό” των γειτόνων, πως η λεγόμενη ΠΓΔΜ, Δημοκρατία της Μακεδονίας, έχει ”αλυτρωτικό Σύνταγμα”, πως όλες αυτές οι διαπραγματεύσεις γίνονται υπέρ ή κατά του ελληνικού πολιτισμού, αντί να εξυπηρετούν, απλά και κυνικά, τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρήσεων, της Ελλάδας και του ΝΑΤΟ που κυριαρχούν στα Βαλκάνια. Πιάσαμε όλα αυτά τα ψέματα στο κείμενό μας ποιός απειλεί ποιόν-μακεδονομάχοι ενάντιον δημοκρατίας της μακεδονίας.
Δεν είναι καιρός για μπερδέματα, στον κοινωνικό πόλεμο που ζούμε σήμερα. Ο Σαχζάτ Λουκμάν, ο Παύλος Φύσσας και δεκάδες άλλοι και άλλες δολοφονήθηκαν από Χρυσαυγίτες. Οι Χρυσαυγίτες χειροκροτήθηκαν και έγιναν αποδεκτοί από τον κόσμο του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης. Το εθνικιστικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης έδωσε το χώρο και την πολιτική κάλυψη σε φασιστικές επιθέσεις, που κατέληξαν στον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia και σε συλλήψεις αντιφασιστών.
Όπως γράφαμε ‘‘Το εθνικιστικό συλλαλητήριο, που προωθήθηκε από όλο το μηντιακό κατεστημένο, μαζί με το ελληνικό κράτος και το παρακράτος έφτιαξαν τις ζώνες ασφαλείας και την “ειρηνική πτέρυγα” της δράσης των φασιστικών ταγμάτων εφόδου” . To γιατί η διοργάνωση του εθνικιστικού συλλαλητηρίου (και) της Αθήνας είναι εθνικιστική, έχει αποδειχθεί και εδώ. Αυτό το συλλαλητήριο, μία μέρα μετά την πανελλαδική φιέστα της Χρυσής Αυγής, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στις διάφορες ναζιστικές και φασιστικές οργανώσεις, με τις πλάτες εκατοντάδων χιλιάδων ”μακεδονομάχων” Ελλήνων, να εξαπολύσουν σειρά επιθέσεων σε κοινωνικούς χώρους, μετανάστες, διαδηλωτές. Από κοντά και η ελληνική αστυνομία, που όταν τις τελευταίες μέρες δεν πραγματοποιεί ”επιχειρήσεις σκούπα” στο κέντρο της Αθήνας ενάντια σε μετανάστες, τους χτυπά στο ξύλο ενοχοποιώντας τους μάρτυρες.
Οι πολεμικές εκστρατείες στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου , ο ρόλος της Ελλάδας, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, του άξονα που συγκροτείται με Ισραήλ-Κύπρο-Αίγυπτο για να εξυπηρετηθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, επιβάλλουν ως στόχο αυτών των των πολύμορφων αντιεθνικιστικών κινητοποιήσεων την αντιπολεμική και διεθνιστική αυτοάμυνα των καταπιεσμένων απέναντι στην επίθεση που δέχονται, και ενάντια στο φόβο.
Η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση καλεί και στα δύο συλλαλητήρια, και στις περιφρουρήσεις κοινωνικών χώρων από τις επιθέσεις των φασιστών όλο το διήμερο των πολύμορφων αντιεθνικιστικών κινητοποιήσεων, γιατί αναγνωρίζει πως θα παιχτούν πολλά και ιστορικά αυτές τις κρίσιμες μέρες.
Αν θα κερδίσει ο εθνικισμός, ο πόλεμος, ο ρατσισμός, ο αλληλοσκοτωμός των λαών, αντί για τον διεθνισμό, το αντιπολεμικό κίνημα και τη συναδέλφωση των λαών και των καταπιεσμένων.
Αν θα κερδίσει η “εθνική ενότητα απέναντι στους ξένους” και η υποταγή μας στους ντόπιους εκμεταλλευτές μας και το πολιτικό τους προσωπικό, ή η συνειδητοποιήση πως οι φτωχοί όλων των χωρών, των γλωσσών και των πολιτισμών έχουν κοινό συμφέρον και κοινό αγώνα απέναντι στους πλούσιους καταπιεστές τους.
Υ.Γ Καλό είναι όσοι και όσες κατέβουν να είναι ενήμεροι για τις κινητοποιήσεις προσεγγίζοντας το χώρο, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να αναπροσαρμοστούν ή να κοπούν σε κάποιο σημείο πριν ολοκληρώσουν τη διαδρομή τους.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *