Ενάντια στη βία των γυναικών δημοσιογράφων από τη ΔΟΔ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων πραγματοποιεί μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης, για την καταπολέμηση της διαδικτυακής παρενόχλησης (on line trolling) στις γυναίκες δημοσιογράφους, και τη διάδοση του μηνύματος ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΕΣ. Η καμπάνια  συμμετέχει επίσης στις  ημέρες δράσης και εκστρατείας του ΟΗΕ για την επικύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (International Labour Organization – ILO )για τη βία και την παρενόχληση, σε όλες τις μορφές της, συμπεριλαμβανομένης της διαδικτυακής.

Όπως αναφέρει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, μία από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες δημοσιογράφοι είναι ότι δεν λαμβάνουν την δέουσα υποστήριξη από τους συναδέλφους και το επαγγελματικό τους περιβάλλον. Σύμφωνα μάλιστα με μια έρευνά της που διεξήχθη το 2018, μόνο τα μισά από τα θύματα της διαδικτυακής κακοποίησης (53%) ανέφεραν τις επιθέσεις στη διοίκηση των μέσου ενημέρωσης που εργάζονται, την ένωσή τους ή την αστυνομία, ενώ στα δύο τρίτα των περιπτώσεων δεν υπήρξε κανενός είδους αποτέλεσμα.

Η ΕΣΠΗΤ, συμμετέχει στη φετινή καμπάνια της ΔΟΔ, για την εξάλειψη της διαδικτυακής παρενόχλησης στις γυναίκες δημοσιογράφους αλλά και κάθε φαινομένου έμφυλης βίας που θίγει βάναυσα την αξιοπρέπεια και της ακεραιότητα όσων την υφίστανται. 

Για να δείτε την καμπάνια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων πατήστε εδώ

https://www.ifj.org/actions/ifj-campaigns/online-trolling-your-are-not-alone.html

https://www.ifj.org/media-centre/news/detail/category/new-campaign-on-violence/article/16-days-of-activism-ratify-convention-190.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.