Εκτός Documento ο Καλογρίτσας, επιμένουν οι εργαζόμενοι

ντοκουμέντοΑπό την εφημερίδα Documento ανακοινώνεται η αποχώρηση του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Την έκδοση της εφημερίδας ανέλαβε η εταιρεία Documento Media, του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Η διεύθυνση της εφημερίδας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και για την απρόσκοπτη λειτουργία της εφημερίδας Documento και του ενημερωτικού site www.documentonews.gr.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων στην εφημερίδα Documento και στο site Documentonews.gr

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Documento αναγκαζόμαστε για μια ακόμη φορά στους τρεις μήνες λειτουργίας της εφημερίδας να επισημάνουμε τα αυτονόητα σε όσους θεωρούν ότι τα βατράχια πρέπει να παρακολουθούν ατάραχα τα βουβάλια στον βάλτο να παλεύουν:

Η αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα από την εφημερίδα δεν αλλάζει στο ελάχιστο το πλάνο ανάπτυξής της και πολύ περισσότερο την άποψη που έχουμε όλοι μας για τη δημοσιογραφία όπως πρέπει να είναι στην εποχή των μνημονίων. Της καταγραφής δηλαδή της επικαιρότητας και της ανάδειξης των αιτιών που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση και συνεπώς της θωράκισης όλων απέναντι σε όσους ονειρεύονται την επανάληψή τους. Και φυσικά, δεν αλλάζει στο ελάχιστο την άποψή μας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Το αντίθετο μάλιστα, βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και στην εμπιστοσύνη των αναγνωστών μας (πάνω από 20.000 κάθε Κυριακή σε όλη την Ελλάδα, χωρίς κουπόνια και χάντρες για τους ιθαγενείς) θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά αυτό που κάναμε μέχρι σήμερα στο πλευρό μόνο της κοινωνίας και των απλών ανθρώπων.

Σε όσους εντός όλων των πολιτικών κομμάτων θεωρούν ότι αρκετά τραβήξαμε το χαλί και σηκώθηκε η σκόνη, δηλώνουμε απλά ότι θα συνεχίσουμε.

Για τα συγκεκριμένα πολιτικο-εκδοτικά κέντρα που συνεχίζουν να μας επιτίθενται επαναλαμβάνουμε ότι θα είμαστε εδώ. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε ρότα και δεν θα κάνουμε δημοσιογραφία «αμπαζούρ», ανάβοντας όποτε θέλουν εκείνοι το φως και φωτίζοντας επιλεκτικά όσα και όσους εκείνοι επιθυμούν.

Εν κατακλείδι και με όσο πιο απλά λόγια μπορούμε δηλώνουμε ότι θα είμαστε εδώ με ακόμη πιο αποκαλυπτική δημοσιογραφία, χωρίς καμία δέσμευση από κανέναν. Θα είμαστε το «πιστόλι» της κοινωνίας. Όσοι μας αγοράζουν κάθε Κυριακή στα περίπτερα και μας διαβάζουν στο internet είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή και αναγνώριση για εμάς.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.