Εισβολές σε σπίτια, όσο εμείς βλέπουμε GNTM

Από τη Βίκυ Σαμαρά στο news247

Καταργήσαμε σε αυτή τη χώρα και το οικογενειακό άσυλο;

Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν σε γειτονικό με κατάληψη σπίτι στο Κουκάκι χωρίς ένταλμα. Συνεχίστε να βλέπετε τηλεόραση. Η εισβολή αστυνομικών σε γειτονικό με κατάληψη σπίτι στο Κουκάκι χωρίς ένταλμα προκαλεί φρίκη, καθώς θυμίζει πρακτικές άλλων εποχών

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ιδιοκτήτρια της γειτονικής οικίας στην οποία διαμένει με την οικογένειά της, οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να ανέβουν στην ταράτσα, όμως ο πατέρας της οικογένειας ζήτησε χαρτί εισαγγελέα για να τους επιτρέψει να μπουν στο σπίτι του. Θα πει κανείς: Και γιατί να μην αφήσουν τους αστυνομικούς να μπουν; Γιατί δεν είχαν ένταλμα. Και χωρίς εντολή εισαγγελέα δεν είναι υποχρεωμένος ο πολίτης να αφήσει τον αστυνομικό να μπει στο οικογενειακό του άσυλο. Τελεία.

Ακόμη και εάν κανείς διαφωνεί με αυτή την επιλογή τους, η αστυνομία δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να εισβάλλει στο σπίτι τους. Και προφανώς κανένα δικαίωμα να ασκήσει βία. Και κανένα απολύτως δικαίωμα να βάλουν κουκούλα στο κεφάλι ενός πολίτη και να το δέσουν.

 

Αλλά ακόμα και χαρτί εισαγγελέα να είχαν και να αντιστάθηκε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, η κουκούλα στο κεφάλι μόνο σε πρακτικές τζιχαντιστών παραπέμπει. Και πάντως όχι σε δημοκρατικές πρακτικές. Η εντολή εισαγγελέα και πάλι δε νομιμοποιεί τη βία. Η δικαιολογία των αστυνομικών ότι αντελήφθησαν πως προσπάθησε άτομο από την κατάληψη στην ταράτσα του γειτονικού σπιτιού είναι αδιάφορη.

Οι αστυνομικοί υποτίθεται ότι τηρούν το νόμο, όχι ότι είναι υπεράνω του νόμου. Και ο νόμος λέει ότι ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας, καθώς και ότι τα βασανιστήρια, οποιαδήποτε σωματική κάκωση, βλάβη υγείας, ή άσκηση ψυχολογικής βίας, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απαγορεύονται και τιμωρούνται.

Τι σχέση έχουν οι εικόνες που είδαμε σήμερα το πρωί στο Κουκάκι με νόμο και τάξη; Τι σχέση έχει με δημόσια ασφάλεια η εικόνα ενός νοικοκύρη ανθρώπου με κουκούλα στο κεφάλι στην ταράτσα του ίδιου του σπιτιού του;

Σε λίγο βέβαια κάποιοι θα μας πουν “και τι δουλειά είχαν να έχουν σπίτι δίπλα σε κατάληψη;” Ακόμη και αυτό μπορεί να ακούσουμε στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Στην οποία αποχαυνωμένοι παρακολουθούμε GNTM, ενώ στο διπλανό σπίτι εισβάλλουν και ασκούν βία.

Μέχρι να μπουν και στο δικό μας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *