Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ είναι η σιωπή των δημοσιογραφικών ενώσεων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, καθώς και της ΠΟΕΣΥ, όσον αφορά τη δίωξη του δημοσιογράφου Θράσου Αβραάμ στη Λέσβο από γνωστούς ακροδεξιούς στο νησί. Ο δημοσιογράφος βρίσκεται κατηγορούμενος γιατί αναδημοσίευσε στην ιστοσελίδα stonisi.gr το βίντεο που έδειχνε επίθεση εναντίον εθελοντών σε ΜΚΟ στη Λέσβο. ΕΣΠΗΤ και ΕΣΗΕΠΗΝ συμπαραστάθηκαν με ψηφίσματα. Οι άλλοι σιωπούν…

Η «ΟΜΑΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» που δραστηριοποιείται στα social media για την προπαγάνδιση της πολιτικής της Ν.Δ θα συνεργαστεί με το συγκρότημα των «Παραπολιτικών». Την είδηση έδωσε ιστοσελίδα του συγκροτήματος αναφέροντας πως υπάρχουν σκέψεις για τη διαδικτυακή συνεργασία αλλά και την παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής.

ΕΚΔΟΘΗΚΕ η Συλλογική Σύμβαση εργασίας για τους τεχνικούς των ιδιωτικών καναλιών μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ η οποία εγκρίθηκε από τον ΟΜΕΔ. Μετά από διαπραγματεύσεις σχεδόν ενάμιση χρόνου, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από τον ΟΜΕΔ είναι δεσμευτική για τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕ, της ΕΤΙΤΑ και της ΕΤΙΤΒΕ και έχει ισχύ ως και τον Μάρτιο του 2021. Για τους τεχνικούς της τηλεόρασης ανοίγει το θέμα να ισχύσει η σύμβαση αυτή και στα τηλεοπτικά κανάλια που δεν είναι μέλη της ΕΙΤΗΣΕ όπως το Open. Η εν λόγω Σύμβαση δεν έχει ισχύ για τις συνεργαζόμενες θυγατρικές εταιρείες παραγωγής των καναλιών. Και φυσικά η ΕΙΤΗΣΕΕ κατέθεσε προσφυγή για την ισχύ της σύμβασης…

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ της κρατικής τηλεόρασης στο λάιφ στάιλ, σε χαμηλής ποιότητας εκπομπές και κοσμικές ειδήσεις στα δελτία, βαθαίνει και η λογοκρισία. Μετά το οριστικό κόψιμο του β’ μέρους του ντοκιμαντέρ εσωτερικής παραγωγής Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η ΕΡΤ καταγγέλλεται ότι αρνείται να προβάλλει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Δεν θα πουλήσουμε το μέλλον μας, για το οποίο έχει σύμβαση για τρεις προβολές, με θέμα τις Σκουριές.

ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  των Star και Alpha στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων ζήλεψε ο ιδιοκτήτης του Open TV Ιβάν Σαββίδης. Η διοίκηση του σταθμού αιφνιδιαστικά πιέζει τους τεχνικούς να μεταφερθούν σε άλλη –εξωτερική– εταιρεία παραγωγής, για να μην γίνουν… απολύσεις. Το επιχείρημα είναι γνωστό στα κανάλια. Στέλνουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας στις εταιρείες παραγωγής, όπου δεν ισχύει η Συλλογική Σύμβαση και φυσικά οι κανόνες εργασιακών σχέσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *