Δώρο Βαρδινογιάννη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το κλείσιμο του Mega

 Πισω απο τις καμερες, από το ανανεωμένο ΠΡΙΝ της Κυριακής

Δώρο Βαρδινογιάννη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το κλείσιμο του Mega

 Μια ακόμη εβδομάδα τηλεοπτικών αδειών ήταν αυτή που διανύσαμε. Από το φθινόπωρο του 2015 ως σήμερα, παραδοσιακή διαπλοκή και πολιτική εξουσία κονταροχτυπήθηκαν με λύσσα έχοντας ως διαιτητές το τραπεζικό κεφάλαιο και την ευρωπαϊκή εποπτεία. Οι παραδοσιακοί διαπλεκόμενοι εκδότες Ψυχάρης και Μπόμπολας πετάχτηκαν έξω από το χώρο των μίντια, το Μέγκα το έκλεισαν οι μέτοχοί του, ο «παλιός» Βαρδινογιάννης, οι «νέοι» Μαρινάκης και Σαββίδης και οι τράπεζες.

Έκπληξη και σοκ ήταν για τους εργαζόμενούς του –που επί 21 μήνες είναι απλήρωτοι και επί 15 μήνες κρατάνε ανοιχτό το κανάλι για να έχουν έσοδα οι τράπεζες και οι μέτοχοι να μειώνουν το χρέος του– το γεγονός ότι δεν κατέθεσε αίτηση για τηλεοπτική άδεια. Είναι μια κίνηση των Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις και αιτίες. Φαίνεται σαν ο όμιλος Βαρδινογιάννη να αποσύρεται από τον χώρο της ενημέρωσης (το Star σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του προπαγανδιστή), κάτι που είχε πράξει και στο παρελθόν με την αποχώρησή του από τα έντυπα Μέσα. Η ενημέρωση αφήνεται πλέον στον ΣΚΑΙ(Αλαφούζος), τον Άλφα (Κοντομηνάς) και το ETV (Σαββίδης-Μάρης), γεγονός που αλλάζει τις ισορροπίες στις σχέσεις διαπλοκής μίντια-πολιτικής εξουσίας.

Έτσι, την περασμένη Πέμπτη κατατέθηκαν στο ΕΣΡ έξι αιτήσεις για τις επτά άδειες. Το γεγονός αυτό δείχνει, αφενός, πως κατέρρευσε το αφήγημα των καναλαρχών ότι λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων πρέπει να δοθούν 16 άδειες! Αφετέρου, μόλις καταλήχθηκε ότι θα πρέπει να πληρώσουν έστω και το μικρό ποσό των 35 εκατ. ευρώ για 10 χρόνια, δηλαδή 3,5 εκατ. το χρόνο (όσα είναι τα διαφημιστικά τους έσοδα για ένα-δυο μήνες), οι φιγουράτοι επίδοξοι καναλάρχες εξαφανίστηκαν. Πέρα από τους γνωστούς Κυριακού, Βαρδινογιάννη, Κοντομηνά, Αλαφούζο και Σαββίδη, αίτηση κατέθεσε ο Βρυώνης με μια νέα τηλεοπτική εταιρεία την Ελληνική Τηλεοπτική ΑΕ, όχι για το Extra Channel που είναι επίσης δικό του αλλά για το Ε-ΤV!

Η μια άδεια μένει αδιάθετη και θα την επαναπροκηρύξει το ΕΣΡ, αν υπάρξει ενδιαφερόμενος.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.