Δημιουργία “πολιτικών κρατουμένων” με το νέο Ποινικό Κώδικα

Αντιγράφουμε-για αρχή- από τη σελίδα του συναδέλφου Γιάννη Χρυσοβέργη για τον νέο ποινικό κώδικα που θα μας απασχολήσει και για τις διατάξεις του που αφορούν στα ΜΜΕ

Του Γιάννη Χρυσοβέργη από τη σελίδα του στο fb

Κατατέθηκε λοιπόν ο «νέος ποινικός κώδικας» στη Βουλή.
Τις επόμενες μέρες θα γραφτούν και θα ειπωθούν πολλά.
Προσέξτε μονάχα τρεις διατάξεις που στα επόμενα χρόνια θα γεμίσουν τις φυλακές με πολιτικούς κρατούμενους
:
1. Προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως τρία έτη σε όποιον «δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου απειλεί με τέλεση τρομοκρατικής πράξης ή προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξή της και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη».
Η οποιαδήποτε έκκληση σε αντίσταση στα έργα του Κρατικού Μηχανισμού μπορεί να μετατραπεί -και είναι προφανές ότι αυτός είναι ο σκοπός της κυβέρνησης διότι αλλιώς δε θα εισήγαγε τέτοια διάταξη- σε «διέγερση διάπραξης τρομοκρατικής ενέργειας».


2. Με την ίδια ποινή φυλάκισης (έως τρία έτη) τιμωρείται όποιος πραγματοποιεί ταξίδια «με σκοπό να τελέσει ή να συμβάλει στην τέλεση τρομοκρατικού εγκλήματος, να συμμετάσχει στις δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας, με επίγνωση του γεγονότος ότι η εν λόγω συμμετοχή θα συμβάλλει στις εγκληματικές δραστηριότητες αυτές της ομάδας ή με σκοπό να προσφέρει ή να παρακολουθήσει εκπαίδευση για τέλεση τρομοκρατικών πράξεων».
Είναι και πάλι προφανές ότι πίσω από τον αόριστο όρο «τέλεση τρομοκρατικού εγκλήματος» οποιαδήποτε μετακίνηση έξω από τον τόπο κατοικίας ενός πολίτη μη αρεστού στην Κυβέρνηση τιμωρείται με τριετή φυλάκιση. Είναι δε ενδεικτικό ότι δεν προσδιορίζεται καν όρος «ταξίδι».
3. Με φυλάκιση έως τρία (3) έτη θα τιμωρείται όποιος παράνομα εισέρχεται και παραμένει σε δημόσια κτήρια (νοσοκομεία, πρεσβείες, δικαστήρια, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας ΔΕΗ κ.ά.) και «προκαλεί έτσι διακοπή ή σοβαρή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας».
Στη διάταξη αυτή αποθεώνεται η κρατική αυθαιρεσία. Η οποιαδήποτε διαμαρτυρία πολίτη κατά της όποιας παράνομης ή αυθαίρετης ενέργειας κρατικού υπαλλήλου μπορεί να θεωρηθεί «διακοπή ή σοβαρή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας».



















Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *