Δεν θα το ξανακάνει, δήλωσε στο δικαστήριο, ο Στέφανος Χίος

μακελειόΔημόσια συγγνώμη για όσα είπε, έγραψε και διέδωσε το 2016 αλλά και το 2018 μέσω του Μακελειού ζήτησε ο Στέφανος Χίος για να μην καταδικαστεί. Η δίκη της μήνυσης που είχε καταθέσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έγινε σήμερα. Τρεις εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων ζήτησαν συγγνώμη, δήλωσαν πως δεν θα το ξανακάνουν και δεν τιμωρήθηκαν. Ο τέταρτος που δεν παραβρέθηκε στη δίκη, καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλακή.

Πρόκειται για υπόθεση του 2016, όταν σε δημοσίευμα του Ιουνίου στην εφημερίδα “Μακελειό” ο Νίκος Κοτζιάς χαρακτηριζόταν ως «Βρώμικος απόγονος δοσιλόγων της φασιστικής Γερμανίας στο δρόμο για το Γουδί».

Η δίκη έγινε σήμερα στο Ι’ Τριμελούς Πλημ/κείου Αθηνών με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου και απλή, και εξύβριση κατά των κατηγορουμένων Στέφανου Χίου και Γιώργου Γκασιάμη, που εμφανίζονται ως αρθρογράφος και ιδιοκτήτης και διευθυντής της εφημερίδας «Μακελειό», για το συκοφαντικό δημοσίευμα του Ιουνίου του 2016, με τίτλο «Κοτζιάς, Χίτλερ, Γκαίμπελς», υπέρτιτλο «Βαριές κατηγορίες για τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών που μας παρέδωσε στους «Τσάμηδες», σε βάρος των Στέφανου Χίου, Νικόλαου Αργυρίου και Παναγιώτη Παπαδόπουλου, για την αναπαραγωγή του δημοσιεύματος στις εξής ιστοσελίδες: epikairotita.gr, noiazomaiilblog, ixnos.blogspot, καθώς και στις ιστοσελίδες στο facebook, MastCafe και freskanea.

Οι Στέφανος Χίος, Γιώργος Γκασιάμης και Νικόλαος Αργυρίου δήλωσαν συγγνώμη, ενώ ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ούτε ζήτησε συγγνώμη, και καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση.

Στη δίκη κατατέθηκαν και τα επόμενα της προσφυγής δημοσίευμα, όπως, μεταξύ άλλων, αυτό στις 7 – 6 – 2018 με τίτλο «Στην πρώτη γραμμή του Σκοπιανού οι αρχιπροδότες της πατρίδος», καθώς και στις 13 – 6 – 2018 με τίτλο «Ολοι στο απόσπασμα – ΠΡΟΔΟΤΕΣ», για τα οποία επίσης ο Σ.Χίος και ο Γ.Γκασιάμης ζήτησαν συγγνώμη. Στη δήλωσή τους κατά πληροφορίες, αναφέρουν γι’ αυτά τα δημοσιεύματα ότι «περιέχουν υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό του (σ.σ. Ν.Κοτζιά)»: «Με την παρούσα δήλωσή μας ανακαλούμε πλήρως ζητώντας δημοσίως συγγνώμη από τον εγκαλούντα, την οικογένειά του και τον ελληνικό λαό, ταυτόχρονα εκφράζουμε τη λύπη μας για τις προσβολές που προκάλεσαν σε αυτόν και την ειλικρινή μεταμέλειά μας, δηλώντας ότι δεν είχαμε την πρόθεση να προσβάλουμε την τιμή και την υπόληψή του». Επίσης, «δηλώνουμε ότι θα παραλείψουμε στο μέλλον οποιαδήποτε προσβλητική φράση, λέξη και έκφραση, πρόταση και πράξη προς το πρόσωπο του κ.Ν.Κοτζιά, υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, που θα θίγει την τιμή και την υπόληψή του».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.