Δεν βρέθηκαν για να συλληφθούν Ψυχάρης και διευθυντές του ΔΟΛ!

δολ-4ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ από τις αστυνομικές αρχές (οι οποίοι διαφεύγουν μέχρι τώρα της σύλληψης) με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ύστερα από ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ στον εισαγγελέα, που κατέθεσαν την Παρασκευή 10 Μάρτιου 2017, δεκάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι/νες, κατά των νόμιμων εκπροσώπων του Ομίλου Επιχειρήσεων της ΑΕ ΔΟΛ.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα, η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΔΟΛ κ.α. – η μηνυτήρια αναφορά έγινε κατά:
*Της «ΑΓΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ» – μελών του Δ.Σ: ΣΤ. ΨΥΧΑΡΗ- Πρόεδρο, ΧΡ. ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ-ΨΥΧΑΡΗ- Αντιπρόεδρο, ΠΑΝ. ΨΥΧΑΡΗ- Διευθύνοντα Σύμβουλο & τακτικό μέλος, του Πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού Σωματείου των διοικητικών Υπαλλήλων (ΕΠΗΕΑ-!) και ΑΝ. ΨΥΧΑΡΗ- εκπρόσωπος εταιρείας.
*ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ -ΑΛΕΞ. ΧΡΗΣΤΑΚΗ Οικονομικός Διευθυντής και τακτικού μέλους της (ΕΠΗΕΑ-!), ΘΕΟΔ. ΝΤΟΛΟΥ- Διευθ. Λογιστηρίου, ΝΙΚ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ-Οικονομικός διευθυντής Ομίλου και τακτικού μέλους της (ΕΠΗΕΑ-!), ΠΑΝ. ΧΡΥΣΙΚΑΚΗ εκπρόσωπος εταιρείας και πρώην συνδικαλιστή και τακτικό μέλος της (ΕΠΗΕΑ-!), ΑΝΑΣΤ. ΚΩΤΟΠΟΥΛΟΥ –υπευθ. Μισθοδοσίας και τακτικού μέλους της (ΕΠΗΕΑ-!)
Επισήμανση: Όταν η πραγματικότητα ξεπερνά ακόμη και τις καταγγελίες των επαναλαμβανόμενων συμπορεύσεων οικείων της εργοδοσίας συνδικαλιστών, αφού συναθροίζονται –με πλήρη δικαιώματα στην ίδια συνδικαλιστική ένωση (ΕΠΗΕΑ) που κατά το καταστατικό της, εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και όχι τα αφεντικά και τους εκπροσώπους τους…
Με τη αιδήμονα πάντως παρατεταμένη σιωπή της διοίκησης της ΕΠΗΕΑ, συνειρμικά δίνεται και η απάντηση στο ερώτημα: γιατί βασανιστικά η καθημαγμένη κοινωνία συνεχίζει «να ξύνει τις σάρκες της… στον πάτο του βαρελιού».. Αφού ανέχεται και αναθέτει – αυτό είναι και το ελάχιστο συνεπακόλουθο του τιμήματος.
Η μηνυτήρια αναφορά είχε πάντως προαναγγελθεί, από την ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ κ.α, κατόπιν της προηγηθείσας την περασμένη εβδομάδα, παρέμβαση –προσφυγή των απλήρωτων εργαζομένων στο ΔΟΛ, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ΣΕΠΕ, συνέπεια και του πορίσματος καταπέλτης , που εκδόθηκε κατά της ΑΕ ΔΟΛ αναφορικά με την:
a) Αυθαίρετη – εκδικητική απόφαση της εργοδοσίας του Ομίλου επιχειρήσεων της ΑΕ ΔΟΛ, να εξαιρεθούν από την καταβολή έναντι, οφειλομένων –δεδουλευμένων (1ου 15ημέρου Αυγούστου/2016), στους ευρισκόμενους σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας.
β) Την αξιόποινη πράξη, της μη εμπρόθεσμης καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών, πλέον των 7 μηνών, στους εργαζόμενους/νες στον Όμιλο επιχειρήσεων.
Σημειωτέον ότι το πόρισμα του ΣΕΠΕ, καταγράφει και τεκμηριώνει τις αξιόποινες εργοδοτικές πράξεις, δίνοντας το νομικό έρεισμα της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης , και των διώξεων των νομίμων εκπροσώπων του Ομίλου επιχειρήσεων της ΑΕ ΔΟΛ , καθώς συντρέχει και το στοιχείο του δόλου (κατά το Νόμο) από την εργοδοσία-νομίμων εκπροσώπων της και ως προς τα δύο σκέλη της μηνυτήριας αναφοράς.
ΤΟΣΟ ως προς την καταβολή των μισθών, στους οποίους η εργοδοσία ενοχικά οφείλει στο σύνολο των εργαζομένων, όσο και της αυθαίρετης εκδικητικής πράξης, της «εξαίρεσης» εργαζομένων κατά παράβαση πρόσφατης δικαστικής απόφασης στην αποδέσμευση τραπεζικού λογαριασμού για την μισθοδοσία των εργαζομένων κ.λ.π.
Η προσφυγή ένδικων μέσων σε καμιά περίπτωση δεν αντικαθιστά το συλλογικό συνδικαλιστικό παρεμβατικό αγώνα διάρκειας των εργαζομένων:
Τα πάντα θα κριθούν κινηματικά με συσχετισμούς κοινωνικής πλειοψηφίας- όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν μέλη και εκπρόσωποι της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του ΔΟΛ.
Όσο αντιστεκόμαστε υπάρχει ελπίδα.
Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΔΟΛ
Αθήνα 10 Μαρτίου 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.