Γ. Πλειός: Δεν υπάρχει αντικειμενικότητα

final-plios«Η αντικειμενικότητα είναι σαν την ευτυχία: Την ψάχνουμε αλλά δεν υπάρχει» δήλωσε χαριτολογώντας ο Γιώργος Πλειός, Καθηγητής του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και μέλος ΕΣΡ που μίλησε στη Ζηνοβία Σαπουνά και την εκπομπή «Καλημέρα, όλη μέρα» στο «News247-88,6». Τόνισε ότι η αντικειμενικότητα δεν υφίσταται καθώς ο καθένας έχει τη δική του οπτική και το πώς θα εξηγήσει τα γεγονότα ή πως θα τα συνδέσει μεταξύ τους. Σημείωσε ωστόσο ότι αυτό που πρέπει να φροντίσουμε στα ΜΜΕ είναι να υπάρχει αμεροληψία.

Υπογράμμισε ότι η δημοσιογραφία στην Ελλάδα ήταν πάντοτε στρατευμένη, εξαρτημένη από το κράτος ή τους πολιτικούς. Σε αυτό απέδωσε ο καθηγητής και την αυξανόμενη άνοδο της επιρροής των social media. Τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον δημοσιογραφικό όπου θα μπορούν να κατατίθενται επιχειρήματα και όχι να γίνεται κοκορομαχία.

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΣΡ σχετικά με το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ, ο κ. Πλειός σχολίασε: «Όταν σε μια τάξη τα παιδιά ατακτούν, ο δάσκαλος μπορεί να επιβάλει αυστηρές ποινές. Αυτό που πειράζει τα παιδιά δεν είναι η αυστηρότητα της ποινής αλλά η μεροληπτικότητα. Όταν κάνουν αταξίες όλοι, πρέπει να τιμωρούνται όλοι.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *