Αυξήσεις αμοιβών για στελέχη στην ΕΡΤ, “επιδότηση” σε παρόχους ενέργειας

ΠΟΣΠΕΡΤ: Η εφαρμογή του εφιαλτικού «επιχειρησιακού,στρατηγικού σχεδίου» των Γαμπρίτσου, Ζούλα & Σία άρχισε. – Αυξήσεις για τον εαυτό τους και την αυλή τους, «χρηματοδότηση» των εμπόρων παροχής ενέργειας με λεφτά της ΕΡΤ και για τους εργαζόμενους φτώχεια, ανασφάλεια και «ευέλικτη» εργασία.

Λίγο πρίν το τέλος  των «εκκαθαριστικών επιχειρήσεων»  στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση και του πογκρόμ των διώξεων και της περιθωριοποίησης όσων έχουν προγραφεί ως «μη αποδεκτοί» από το «Μαξίμου», είναι  πλέον  ορατό , ακόμα και σε  όσους  εθελοτυφλούσαν, ότι ήδη έχει αρχίσει  το «επιχειρησιακό – στρατηγικό σχέδιο» των Γαμπρίτσου – Ζούλα & Σία.

Είναι αυτό το σχέδιο στο οποίο  η διοίκηση περιέγραφε  πόσο  κακοπληρωμένη είναι αυτή και η αυλή της  σε αντίθεση με τους απλούς εργαζόμενους  που «αμείβονται  πολύ καλά αν και …γερασμένοι».

Αυτή  την  «αδικία», όπως  διαβάζουμε, θα …άρει  η  κυβέρνηση εξαιρώντας  από τους  υπάρχοντες μισθολογικούς  περιορισμούς  όχι μόνο  τη διοίκηση   αλλά  και  όλους  όσους  έχουν  επιλέξει ως  «αρίστους» της …ιεραρχίας και όχι μόνο!

Αυξήσεις λοιπόν  στους «υποαμειβόμενους»  διοικούντες , αυξήσεις όμως και στην αυλή τους αφού με εισηγήσεις   του Δ.Σ, που φυσικά  θα εγκρίνει υπουργός Οικονομικών και ο  αρμόδιος υφυπουργός, εκτός  από τους  «ιεράρχες», θα  δούν να φουσκώνει το πορτοφόλι τους και οι κάθε  είδους  «διάκονοι», «χρήσιμοι»   και χειροκροτητές της  διοίκησης με μόνο περιορισμό να μην ξεπερνούν όλοι  αυτοί το 2% του προσωπικού της ΕΡΤ.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δηλαδή το 98%, θα συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά, χωρίς  ρεπό, με «ευέλικτες»  συνθήκες όπως τις ορίζουν οι διορισμένοι νέοι  διευθυντές, να ζούν  στη φτώχεια, στην ανασφάλεια  και στην ανέχεια.

Είναι η εφαρμογή αυτού  του σχεδίου  που πριν λίγους μήνες   καλωσόρισε και χειροκρότησε  δημόσια  η σύμπραξη των  εργοδοτικών  συνδικαλιστών, που θα μπορεί να …καμαρώνει ως καταλληλότερος  «διαπραγματευτής»  της μιζέριας, της απαξίωσης  και της εξαθλίωσης  των εργαζόμενων.  

Δεν φτάνει που μπροστά στα μάτια μας  διοίκηση και κυβέρνηση  σχεδιάζουν τη θεσμοθέτηση της πλούσια αμειβόμενης  «αριστοκρατίας»  στην ΕΡΤ, δεν φάνει που απροκάλυπτα  σπαταλούν το δημόσιο χρήμα ασύστολα  σε  παραγωγές  (εξωτερικές και μικτές) μοιράζοντας το σε «ημέτερους», δεν φτάνει που απομειώνουν  την  αυτονομία και την αυτοτέλεια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με  αμφίβολης αναγκαιότητας και αποτελεσματικότητας  «συνέργειες»  με την Digea και …άλλους, τώρα (όπως διαβάζουμε  σε δημοσιεύματα) θα «χρηματοδοτήσουν»  και τους  εμπόρους  παροχής  ενέργειας βάζοντας φυσικά μπουρλότο στον ασταθή έτσι κι αλλιώς  ισοσκελισμό που  πρέπει να υπάρχει  μεταξύ εσόδων και εξόδων στον ισολογισμό της ΕΡΤ. 

Αντί λοιπόν οι κύριοι Γαμπρίτσος και Ζούλας να  κάνουν αυτό που πρέπει, προκειμένου να εισπραχθούν από τις  ιδιωτικές  εταιρείες των εμπόρων παροχής  ενέργειας  τα οφειλόμενα ποσά  από το ανταποδοτικό τέλος υπερ της ΕΡΤ το οποίο φυσικά  έχουν πληρώσει  οι καταναλωτές, περιμένουν  την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει μια  καταστροφική  για  την δημόσια ραδιοτηλεόραση  …διευκόλυνση υπερ αυτών. 

Μια  …διευκόλυνση που θα δίνει το δικαίωμα στους  εμπόρους  παροχής  ενέργειας να μην αποδίδουν  στην ΕΡΤ άμεσα  αυτά  που εισέπραξαν  για  το ανταποδοτικό τέλος, αλλά  μόνο το  25%  και το  υπόλοιπο  75%  …κάποτε.

Να μην αφήσουμε  τις  «ιερές αγελάδες» κανενός  να  μετατρέψουν  σε λιβάδι  βοσκής την ΕΡΤ που  και  για την κοινωνία  και για  το Σύνταγμα της Ελλάδας είναι περιουσία  του  λαού  και δημόσιο μέσο  ενημέρωσης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Πρέπει και μπορούμε όλοι μαζί  να αποτρέψουμε  όσα  δεινά έχουν σχεδιάσει για μας και την ΕΡΤ, να μην  επιτρέψουμε  σε κανέναν  νοσταλγό του μαύρου να ξαναθριαμβολογήσει πάνω στη δυστυχία μας, ποντάροντας  και πάλι  πάνω στο  ίδιο  γκεμπελίστικο  μοτίβο «για όλα  φταίνε οι εργαζόμενοι».

Καλούμε  όλους  τους εργαζόμενους  σε  επαγρύπνηση  και αγωνιστική ετοιμότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *