Αυξάνονται οι κίνδυνοι για καμεραμάν, καταγγέλλει η ΕΤΙΤΑ

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ολοένα και περισσότερο, περιστατικών που αφορούν την ασφάλεια των συναδέλφων μας σε ώρα εργασίας. Πολλά τα περιστατικά και πλέον σχεδόν καθημερινά.

Σε ρεπορτάζ σε εξωτερικό χώρο σε σχολείο της Ανατολικής Αττικής με μονοκάμερο συνεργείο και ενώ ο συνάδελφος οπερατέρ τραβούσε πλάνα εκτελώντας το καθήκον του, γρονθοκοπήθηκε πολλές φορές στον αυχένα από παρευρισκόμενο άτομο εκεί. Μονοκάμερο το συνεργείο, ο ίδιος συνάδελφος με την κάμερα στο χέρι ήταν αδύνατο να περιμένει τι θα του συμβεί. Κι όμως, συνέβη !Να αναφέρουμε επίσης πως στις τελευταίες φωτιές στα Γεράνεια όρη, κινδύνευσε σοβαρά η ζωή συναδέλφου, αφού την ίδια στιγμή έπρεπε να οδηγεί και να τραβάει πλάνα συγχρόνως με κίνδυνο εγκλωβισμού του.

Γλύτωσε την τελευταία στιγμή από τη μανία της φωτιάς.Μήπως ξεχνάμε τα πρόσφατα γεγονότα της Νέας Σμύρνης;; Απομονώθηκαν συνάδελφοί μας, μονοκάμερων συνεργείων από την ομάδα Δράσης με αποτέλεσμα τον προπηλακισμό τους ακόμα και τον ξυλοδαρμό τους.Για άλλη μια φορά αξίζει να αναφέρουμε πως πλέον ο συνάδελφος οπερατέρ, εκτελεί χρέη οδηγού, εικονολήπτη, ηχολήπτη, λιγκά και αρκετές φορές ακόμα και δημοσιογράφου. Διαχρονικός στόχος και δέσμευση του κάθε εργοδότη, είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος εργασίας στο οποίο κυριαρχεί η καθημερινή προσπάθεια ελαχιστοποίησης ατυχημάτων. Επομένως η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας όλων των συναδέλφων μας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Δυστυχώς όμως, η εργοδοσία βάζει το κέρδος πάνω από την ασφάλεια των εργαζομένων, κάτι που ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΟΝΟΚΑΜΕΡΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΤΩΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *