Ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΕΔΟΕΑΠ για τις εκλογές!

εδοεαπΥπάρχει κίνδυνος για τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ στις 13-14 και 15 Ιουνίου; Μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από την ΠΟΣΠΕΡΤ η απάντηση είναι καταφατική. Η ΠΟΣΠΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες μας, κατέθεσε τελικά σήμερα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία θα εκδικαστούν αύριο Παρασκευή, ζητώντας αναβολή των εκλογών. Στρέφεται κατά της Εφορευτικής Επιτροπής η οποία αποφάσισε, σύμφωνα με τις διαστάξεις του καταστατικού του ταμείου, να μην επιττρέψει τη συμμετοχή παραταξιακών συνδυασμών στις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ. Η εφορευτική όπως ανακοίνωσε, έκοψε τα παραταξιακά ψηφοδέλτια, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΑΣΥΜΗΤΕ

εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Καταστατικού και ενέταξε τους υποψηφίους ως πρόσωπα στην ενιαία λίστα υποψηφιοτήτων. 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ υπό τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη επιμένει πως σύμφωνα με το συνδικαλιστικό νόμο η Εφορευτική Επιτροπή θα έπρεπε να αποδεχθεί τη συμμετοχή παρατάξεων στις εκλογές. Ένα ακόμη επιχείρημα-σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, είναι πως δεν έχουν προλάβει να εγγραφούν στο νέο ταμείο όλοι οι δικαιούχοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Γεγονός είναι πως δεν πρόλαβαν να εγγραφούν οι εργαζόμενοι της Γενικής γραμματείας ενημέρωσης-επικοινωνίας και ορισμένες ειδικότητες της ΕΡΤ. Για αυτό και ζητείται η αναβολή των εκλογών μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εγγραφές.

Για τις εγγραφές ωστόσο στον ΕΔΟΕΑΠ την κύρια ευθύνη την είχε ο ΕΦΚΑ που απέστειλε τους καταλόγους των ασφαλισμένων ΜΜΕ στον ΕΔΟΕΑΠ για να συμπληρωθεί το Μητρώο των ασφαλισμένων.

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο μια πτυχή του πολέμου που μαίνεται για τον έλεγχο του ΕΔΟΕΑΠ. Γεγονός που προκαλεί μεγάλη απορία για τα συμφέροντα που διακυδεύονται ώστε να προκαλούν τόσο σφοδρό πόλεμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *