Από τον αγώνα ενάντια στο μαύρο στην ΕΡΤ ως το σημερινό δελτίο μια εξουσία ΣΥΡΙΖΑ δρόμος!

 
poreia-kamara-1ΥΕΝΕΔ κατάντησαν την ΕΡΤ …γράφει
ο  Panagiotis G Papanikolaou στη σελίδα του στο fb

Όντας από χθες στην Θεσσαλονίκη (έγινε χθες το απόγευμα σύσκεψη της ΟΕΝΓΕ με Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών Βόρειας Ελλάδας) έτυχε να δω τα νυχτερινά (χθες) και πρωινά (σήμερα) δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ1 και της ΕΡΤ3. Η αναφορά τους στην σημερινή συγκέντρωση στην Καμάρα ήταν ΕΠΙ ΛΕΞΗ η ακόλουθη “από τις 6μμ θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται στην Καμάρα άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου”. Τελεία, τέλος …

Εδώ το ατόπημα προφανώς είναι διπλό. Από την μία σκόπιμη απόκρυψη του πλήθους σωματείων, συλλογικοτήτων, φορέων, κοινωνικών κινημάτων, οργανώσεων της αριστεράς κλπ που επίσης καλούν σήμερα στην Καμάρα.

Από την άλλη όσον αφορά τον ίδιο τον αντεξουσιαστικό χώρο η χωροφυλακίστικη φρασεολογία περί “ατόμων” που “θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται”. Προφανώς οι αρμόδιοι της ΕΡΤ έχουν επιλέξει να μεταδίδουν στα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης (αμάσητα, αυτούσια και ως … “ειδήσεις”) τα non papers κάποιων εγκέφαλων της ΕΛΑΣ (ή μήπως και του FBI ; ).
Υπενθυμίζουμε απλά στους κ.κ. της ΕΡΤ πως όταν επί Σαμαρά έπεσε το “μαύρο”, τότε κυρίως αυτοί που θα συγκεντρωθούν σήμερα στην Καμάρα έτρεξαν να αγωνιστούν ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Όχι οι άλλοι. Στον αγώνα των κοινωνικών κινημάτων, των συλλογικοτήτων, των πολιτικών οργανώσεων και των … “ατόμων” που θα συγκεντρωθούν σήμερα στην Καμάρα οφείλεται κυρίως πως σήμερα υπάρχει δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία.
Καλώ λοιπόν δημόσια κι εγώ τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να αντιδράσουν ενάντια σε αυτήν την κατάντια και αθλιότητα.
Δεν σας τιμά αγαπητές και αγαπητοί να σας γράφει τις “ειδήσεις” στα δελτία ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης ο κάθε Αρχιμπαλούρδος της αστυνομίας και εσείς να τις διαβάζετε αυτούσιες και αμάσητες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *