Αποσιώπηση της απεργίας, να γιατί πεθαίνουν τα ΜΜΕ

Στη φωτογραφία είναι το εξώφυλλο της Liberation. Πρώτο θέμα οι εξεγερμένοι της Γαλλίας, οι άνθρωποι της χρονιάς που φεύγει. Στα ελληνικά ΜΜΕ “πρωταγωνιστής” της χρονιάς η αποσιώπηση των αγώνων, των όποιων αγώνων. Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ απεργούν από τις 21 Δεκεμβρίου. Και αντί για την είδηση, σε εφημερίδες, κανάλια και sites να οι ολοσέλιδες καταχωρήσεις του ΟΤΕ. Διαβάζεις την ανακοίνωση ενάντια στους εργαζόμενους αλλά η είδηση γιατί απεργούν δεν υπάρχει πουθενά. Να ο βασικός λόγος που τα media στην Ελλάδα έχουν πεθάνει. Όπως και οι δημοσιογράφοι τους. Την «σιωπή» των μεγάλων ΜΜΕ για την απεργία τους κατήγγειλε η Ομοσπονδία εργαζομένων του ΟΤΕ με επιστολή της στην ΕΣΗΕΑ. Άλλο ένα χαρτί στα συρτάρια της “συνδικαλιστικής ένωσης” που φροντίζει πολύ καλά τα συμφέροντα των εκδοτών αλλά όχι των εργαζομένων δημοσιογράφων που κατάντησαν πένητες και ζητιάνοι ενός κανονικού μισθού.

Η επιστολή της ΟΜΕ ΟΤΕ προς ΕΣΗΕΑ

«Οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις λόγω των απολύσεων στον Όμιλο και της άρνησης υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η απεργία διανύει την 5η μέρα της. Γιατί στα μέσα ενημέρωσης, εκτός από μερικά sites, δεν έχει ακουστεί κουβέντα; Μια τέτοια απεργία δεν αποτελεί είδηση για τον δημοσιογραφικό  κόσμο;

Για λόγους δεοντολογίας θα έπρεπε να ακούγεται και η άποψη των εργαζομένων».

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ βρίσκονται σε συνεχή κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων απαιτώντας:

 • Ουσιαστικές αυξήσεις για όλους.
 • Υπογραφή ΣΣΕ στις θυγατρικές.
 • Ενσωμάτωση των νέων εργαζομένων στα μισθολόγια πριν το 2015.
 • Διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους.
 • Τριετή ΣΣΕ.
 • Επαναφορά των μισθολογικών κλιμακίων.
 • Κατάργηση του άρθρου 13 του ΕΚΠ.

Οι απεργίες που αποφασίστηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη είναι οι παρακάτω:

 • 21/12/2019 έως και 24/12/2019
 • 27/12/2019 έως και 31/12/2019
 • 2/01/2020 έως και 5/01/2020
 • 7/01/2020 έως και 12/01/2020.

Οι εργαζόμενοι εγκαλούν τη διοίκηση του ομίλου, ότι «με εμμονές και ιδεοληψίες, με απόκρυψη των σχεδίων που αφορούν στο μέλλον του ΟΤΕ και των εργασιακών σχέσεων, με ψίχουλα και φιλοδωρήματα, με ευθείες απειλές ακόμη και στα μέλη της διαπραγματευτικής επιτροπής της ΟΜΕ-ΟΤΕ, όλα αυτά αποτελούν ισχυρές ενδείξεις μίας αυταρχικής και αλαζονικής Διοίκησης που προσχηματικά διαπραγματεύεται. Έτσι, δεν μας αφήνουν άλλο δρόμο.

Μας οδηγούν σε σύγκρουση!!!

Εμείς βάζουμε φρένο στις ορέξεις μίας Διοίκησης που θέλει υπερκέρδη με απολύσεις, με βραχυπρόθεσμα οφέλη για τους ίδιους και όχι σύγχρονες βιώσιμες τηλεπικοινωνίες για την κοινωνία. Βάζουμε φρένο στις ορέξεις που θα φέρουν μπόνους και πριμ αναλόγως των απολύσεων που θα μετρήσουν εκείνοι που θα τις κάνουν. Είμαστε παρόντες στην αληθινή, καλόπιστη διαπραγμάτευση με αυτονόητο και κυρίαρχο αίτημα τη διασφάλιση από απολύσεις.».

1 comment for “Αποσιώπηση της απεργίας, να γιατί πεθαίνουν τα ΜΜΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.