Αξιολόγηση ίσον μαζικές απολύσεις από το Open

open-newsΤον Ιούλιο λήγουν δεκάδες συμβάσεις εργαζομένων στο Open, η εταιρεία ετοιμάζεται για την περίφημη “αξιολόγηση” του προσωπικού. Ενέργεια που ισούται με δεκάδες απολύσεις στο κανάλι. Το επιχείρημα που γνωρίζει πολύ καλά το απερχόμενο ΔΣ αλλά δεν έκανε τίποτε μέχρι τώρα, είναι πως το Open έχει περισσότερους από 400 εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι απουσία κάποιας συνδικαλιστικής κάλυψης, απέστειλαν την πρώτη επιστολή τους με την υπογραφή “Επιτροπή εργαζομένων”. Και αύριο συγκαλείται γενική συνέλευση δημοσιογράφων στο κανάλι, αν και η επιτροπή ζήτησε συνέλευση όλων των εργαζομένων την Τετάρτη.

Τα όσα ενημερώνει η Επιτροπή για τις απολύσεις που άρχισαν ήδη από το τηλεφωνικό κέντρο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Συνάδελφοι, συναδέλφισσες στο OPEN TV και στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.

Παρά τα συγχαρητήρια που μας διεμήνυσε οι διοίκηση για την ποιότητα της δουλειά μας στις εκπομπές των εκλογικών αποτελεσμάτων, αλλά και τα προσωπικά συγχαρητήρια της ίδιας της ιδιοκτησίας για την εργασία μας στην μαραθώνια εκπομπή για τα 100 χρόνια μνήμης από την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, οι εργαζόμενοι του OPEN συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοσίας. Μας ανταμείβουν με περισσότερη και με μεγαλύτερη σε ένταση εργασία, με απολύσεις, με μη ανανέωση συμβάσεων ή συνεχίζουν το καθεστώς της ομηρίας μας με το να μη μετατρέπουν ήδη πάνω από 2 κ 3 φόρες ανανεωμένες συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, κρατώντας μας δέσμιους στον φόβο της απόλυσης.

Παίρνουν πίσω το όποιο θετικό μέτρο όπως το λεωφορείο που συνεχώς περικόπτουν τα δρομολόγια του, επιφορτίζοντας με επιπλέον έξοδα τους ήδη επιφορτισμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς μας από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων. Ο απροσδιόριστος τρόπος υπολογισμού της αμοιβής μας για υπερωρίες και ανάκληση ρεπό, ο εκφοβισμός σε κάθε ανθρώπινο λάθος μας που δεν αναγνωρίζει ποτέ τις ευθύνες των υπευθύνων εκπομπών και λειτουργίας του καναλιού, η απαξιωτική τους συμπεριφορά, μας κάνει να γινόμαστε στην ουσία σύγχρονοι δούλοι.

Στο βωμό του περιορισμού του κόστους λειτουργίας, την ίδια στιγμή που ξοδεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην ανάπτυξη πιο ανταγωνιστικού τηλεοπτικού προγράμματος, δεν λογαριάζουν την ζωή κανενός μας. Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκαν οι δύο απολύσεις των συνάδελφων τηλεφωνητριών. Θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας την σειρά μας κ βάζοντας σε κίνδυνο ακριβώς αυτό που για το οποίο δουλεύουμε κ δεν μιλάμε γιατί φοβόμαστε μη το χάσουμε; Να εξυπηρετούμε δηλαδή τις ανάγκες τόσο τις δικές μας όσο και των οικογενειών μας; Σήμερα οι τηλεφωνήτριες, αύριο οι καθαρίστριες, το διοικητικό προσωπικό, οι τεχνικοί και οι δημοσιογράφοι.

Όλοι μας κινδυνεύουμε από την ίδια πολιτική, ανεξάρτητα από τις συμβάσεις που έχουμε υπογράψει. Άρα όλοι μαζί πρέπει ενωμένα να την αντιμετωπίσουμε ξεπερνώντας του διαχωρισμούς. Η επιτροπή εργαζομένων στις επιχειρήσεις OPEN TV & ΕΘΝΟΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα στο σωματείο το οποίο ανήκουν, τους εργασιακούς αντιπροσώπους, να συγκαλέσουν συνέλευση την Τετάρτη 12-6-2019 στις 13:00 η ώρα, προκειμένου να καθορίσουμε από κοινού τον τρόπο με τον οποίο θα διεκδικήσουμε την επαναπρόσληψη των συναδέλφων, ξεπερνώντας τις λογικές του νόμιμου δικαιώματος της εργοδοσίας, γιατί πάνω από όλα είναι το δικαίωμα να ζούμε αξιοπρεπώς με την δουλεία μας εμείς και οι οικογένειες μας.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ OPEN TV & εφημ. ΕΘΝΟΣ

Σχολιάστε