“Αντίο” -προσωρινά;- από την ιστοσελίδα του antinews

Eκλεισε το Antinews;

Το Antinews, ένα από τα πρώτα sites που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα, στη δεκαετία του 2000 κιόλας, φαίνεται ότι έκλεισε. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την εικόνα της ιστοσελίδας, antinews.gr, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχει ανανεωθεί, ενώ η βασική της ανάρτηση τιτλοφορείται «Αντίο προς το παρόν» (!). Κάτι που παραπέμπει, αν όχι σε λουκέτο, τουλάχιστον σε προσωρινό κλείσιμο.

Πάντως, κατά φημολογία στη δημοσιογραφική πιάτσα, το site μάλλον έκλεισε, ενώ ακούγεται έντονα ότι «Πωλείται». Ως βασική αιτία φέρεται να είναι τα οικονομικά προβλήματα και κυρίως το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή που αναδείχθηκε σε κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, το site λέγεται ότι μπήκε στη «μαύρη λίστα» του μεγάρου Μαξίμου. 

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοιότητας, το Antinews δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τις κάθε λογής «λίστες Πέτσα» και τα υπόλοιπα «δώρα» που δίδει η κυβέρνηση στα ΜΜΕ.

Ως γνωστόν, το site είχε στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά το 2009 στις εκλογές για την ανάδειξη του τότε αρχηγού της ΝΔ. Αντίπαλός του ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη. Πολλοί, μάλιστα, λέγουν ότι χάρις σε αυτό το site και στην κινητοποίηση που προκαλούσε με τα δημοσιεύματά του στη βάση της ΝΔ, η οποία κάθε άλλο παρά «φιλο-μητσοτακική» είναι, ο Σαμαράς κατάφερε να … συντρίψει την Μπακογιάννη.

Παρά το ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ως όλα δείχνουν, «χρωστάει» σε αυτό το site πολλά, πόσο μάλλον αφού πολλές από τις τοποθετήσεις του Antinews στο παρελθόν θεωρούνταν «γραμμιτζίδικες» για λογαριασμό του πρώην πρωθυπουργού, τελικώς ο άλλοτε πρόεδρος της ΝΔ, για τον οποίον οι «φήμες» (;) επιμένουν ότι έχει και άλλες πολιτικές ή πολιτειακές φιλοδοξίες, δεν φαίνεται να το στήριξε.

Να σημειωθεί, βέβαια, πως το antinews.gr τα τελευταία χρόνια επανειλημμένως είχε ασκήσει έντονη κριτική στον Σαμαρά, και ακόμα εντονότερη στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κ.Μητσοτάκη. Δεν έλειπαν, μάλιστα, και εκείνοι που «διάβαζαν» τις επικρίσεις σε βάρος του Σαμαρά ως διάρρηξη των σχέσεων του site με τον πρώην πρωθυπουργό. Επιπλέον, ο ίδιος ο Σαμαράς, προ ετών, στην προσπάθειά του να πείσει τον Μητσοτάκη (γιατί άραγε;) ότι δεν είναι ο ίδιος που τον κτυπάει μέσω δημοσιευμάτων, εφέρετο να «διαρρέει» ότι δεν έχει σχέση με το Antinews. 

Αρχικά, πάντως, το 2007, όταν δημιουργήθηκε το site, ήταν απολύτως ανεξάρτητο, δημοσιογραφικά αποστασιοποιημένο και κομματικά ανένταχτο. Στη συνέχεια, πριν αλλά και με το ξέσπασμα της κρίσης, στήριξε τον Α.Σαμαρά, κατόπιν επέκρινε δριμύτατα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από το 2019 μέχρι και πρόσφατα κράτησε ανοικτά «αντι-μητσοτακική» κατεύθυνση.

Οπως αναφέρεται στην ταυτότητα του site, «το www.antinews.gr ιδρύθηκε το 2007 από δημοσιογράφους μέλη της συντακτικής ομάδας του ιστορικού περιοδικού “Αντί” και σύντομα εξελίχθηκε σε αυτόνομο και ανεξάρτητο διαδικτυακό κόμβο πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής ενημέρωσης και κυρίως διαλόγου». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *