Αιφνιδιαστικά ο Alpha καταργεί τα συνεργεία εξωτερικών μεταδόσεων

Τα αποτελέσματα της “συγχώνευσης”-εξαγοράς του Alpha από τον όμιλο Βαρδινοιγάννη που κατέχει και το Star άρχισαν να γίνονται ορατά. Μια ημέρα πριν έγινε γνωστό πως ο Alpha καταργεί αιφνιδιαστικά τα συνεργεία εξωτερικών μεταδόσεων (eng , links). Πρακτικά αφήνει χωρίς αντικείμενο δεκάδες τεχνικούς. Η ΕΤΙΤΑ προκάλεσε άμεσα γενική συνέλευση των εργαζομένων και αναμένονται απαντήσεις από τη διοίκηση για το μέλλον(;) των τεχνικών.

Είναι η ίδια διοίκηση που επίσημα διαβεβαίωνε πως δεν πρόκειται να υπάρξει “συγχώνευση” λειτουργιών με το Star. Και παράλληλα πίεζε τεχνικούς να μετακομίσουν σε θυγατρικές εταιρείες παραγωγής.

Οι καναλάρχες είτε είναι μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ, όπως ο Alpha και το Star είτε όχι, όπως το Open, αρχίζουν νέα επίθεση στους εργαζόμενους. Ξεκινώντας και πάλι από τους τεχνικούς. Με τους οποίους έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς καθώς δεν έχουν καταφέρει να καταργήσουν τη Συλλογική Σύμβαση εργασίας για όσους εργάζονται με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Τώρα ζητάνε από την κυβέρνηση και το πιθανότερο είναι πως το αίτημα θα ικανοποιηθεί, να καταργηθεί το όριο των 400 ατόμων ανά κανάλι ή έστω να προσμετρώνται και οι απασχολούμενοι στις εταιρίες παραγωγής. Το Open θέλει να μεταφέρει επίσης τους τεχνικούς σε εταιρεία παραγωγής. Με αυτό τον τρόπο παύουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα των τεχνικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *