“Αθώοι” οι επιχειρηματίες που βουλιάζουν τις επιχειρήσεις τους!

apergiaki-aggelioforos-630_0Τι συμβαίνει στις ελληνικές εταιρείες media όταν δεν πληρώνουν κράτος, φόρους, προμηθευτές, εργαζόμενους; Πτωχεύουν. Και τι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το νέο ασφαλιστικό; Φρόντισε να τους απαλλάξει από την προσωπική ευθύνη! Ας μην ξεχνάμε πως τώρα τελευταία τα δικαστήρια άρχισαν να βγάζουν αποφάσεις (Λυμπέρης, δημοτική τηλεόραση Κώ π.χ) ότι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων έχουν και προσωπική ευθύνη για την πτώχευση.

Έτσι οι νεοφιλελέ όλων των αποχρώσεων, αν και πιστοί υπήκουοι των επικυρίαρχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έβαλαν τα στήθη και τις πένες τους μπροστά (Ημερησία, liberal.gr, iefimerida.gr, για να προωθήσουν με κάθε τρόπο την απαίτηση των εργοδοτών και των επιχειρηματικών φορέων, κυρίως του ΣΕΒ και ΣΕΠΕΕ. Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του κρατικοδίαιτου επιχειρηματία, στη χώρα που καμία επένδυση δεν πρόκειται να γίνει αν προηγουμένως δεν έρθει το δάνειο τράπεζας ή η επιδότηση των ΕΣΠΑ, να ζητούνται προσωπικές ευθύνες από μετόχους.

Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που κάθε τρεις και λίγο τσαμπουνά με θράσος πως είναι απαίτηση των δανειστών τα όποια μέτρα, υπάκουσε.

Και απέσυρε από τη Βουλή και από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, νόμος πλέον, το άρθρο 50περί της προσωπικής ευθύνης των μετόχων ή των διοικούντων εταιριών που πτωχεύουν, έναντι των εργαζομένων που χάνουν τους μισθούς και τις αποζημιώσεις τους. Το προσέξαμε, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πλέον κανένα απολύτως δικαίωμα αν ο μιντιάρχης τα βροντήξει και η εταιρεία του πάει για πτώχευση. Και ήδη έχουμε πολλά παραδείγματα, Alter, Αγγελιοφόρος, Λυμπέρης, Κωστόπουλος, Ελευθεροτυπία…

Και έτσι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για ξεκαθάρισμα στην αγορά των media. Με τους εκδότες να προλαβαίνουν να πάρουν το όνομα και τον τίτλο σε άλλες εταιρείες και μετά να βουλιάξουν ήσυχοι από όποια προσωπική ευθύνη, τους ομίλους τους, τα κανάλια τους, τις εταιρείες τους…

 

3 comments for ““Αθώοι” οι επιχειρηματίες που βουλιάζουν τις επιχειρήσεις τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *