Αδέσμευτοι δημοσιογράφοι: Η ΕΣΗΕΑ έχει πρόεδρο

αδεσμευτοιΣυνεχίστηκε και σήμερα (28/6)(χθές) το αδιέξοδο στη συμπλήρωση των υπολοίπων μελών του Προεδρείου, αφού η Πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου, δεν έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία, αλλά ούτε και αποδέχεται την εκλογή της ως Προέδρου, που έγινε την περασμένη Παρασκευή (23/6).

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ, κατόπιν προσκλήσεως της κας Αντωνιάδου δεν έγινε η συμπλήρωση των υπολοίπων θέσεων του Προεδρείου με αποκλειστική της υπαιτιότητα και ευθύνη, αφού καίτοι υπήρχαν εννέα (9) παρόντες σύμβουλοι, δηλαδή υπήρχε απαρτία (απαιτούντο μόνο έξι σύμβουλοι), η Πρόεδρος δεν έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία. Ας σημειωθεί δε, ότι οι πέντε (5) παραστάντες σύμβουλοι είναι της Παρατάξεώς της κι επομένως σχημάτιζε απόλυτη πλειοψηφία για τη συμπλήρωση του Προεδρείου, σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η κα Αντωνιάδου είχε εκλεγεί Πρόεδρος σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 2 του Καταστατικού της ΕΣΗΕΑ, που ορίζει ότι για την εκλογή πρέπει να υπάρχει η πλειοψηφία του 50+1 των παρόντων, είχε δε λάβει πέντε (5) θετικές ψήφους επί παρόντων οκτώ (8). Επομένως, η εμμονή της να μην αποδέχεται την εκλογή της συνιστά ευθεία παραβίαση του Καταστατικού.

Επί του θέματος αυτού, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, μέλη του νέου ΔΣ άσκησαν έντονη κριτική στην κα Αντωνιάδου, η οποία, όπως τονίστηκε, καίτοι έχει εκλεγεί με πέντε (5) ψήφους υπέρ και τρεις (3) λευκές ψήφους επί παρόντων οκτώ (8) στις 23/6, εντούτοις δεν αναλαμβάνει τα καθήκοντά της.

Η Παράταξη «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» εκφράζει τουλάχιστον τον προβληματισμό της για την απαράδεκτη αυτή στάση της κας Αντωνιάδου και την καλεί να αναλάβει τις ευθύνες της, απέναντι στα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κλάδος και κυρίως εκείνου του ΕΔΟΕΑΠ. Και τέλος, την καλεί να προβεί αμέσως στη συμπλήρωση των υπολοίπων θέσεων του Προεδρείου.
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»

Leave a Reply

Your email address will not be published.