Ήθελαν οι αθλητικές να κυκλοφορήσουν και Καθαρά Δευτέρα!

αθλητικέςΣήριαλ για μια ακόμη φορά οι κυκλοφορίες των εφημερίδων κατά την αργίας της Καθαράς Δευτέρας. Η επιλογή των εκδοτών να “τρώνε” μια ημέρα επιπλέον όποτε υπάρχει αργία έχει πλέον καθιερωθεί, έτσι τα κυριακάτικα θα κυκλοφορήσουν Σάββατο. Οι αθλητικές ωστόσο εφημερίδες, λόγω των αγώνων, σκόπευαν να μην κάνουν …αργία. Μέχρι που -κατά πληροφορίες- προειδοποιήθηκαν από το Πρακτορείο Άργος πως θα διανεμηθούν είτε τα φύλλα της Κυριακής είτε τα φύλλα της Καθαράς Δευτέρας, όχι και τα δυο! Έτσι οι εκδότες των αθλητικών επέλεξαν τελικά να κυκλοφορήσουν μόνο τις κυριακάτικες εκδόσεις τους! Μετά από όλα αυτά η εργασία στα ΜΜΕ διαμορφώθηκε όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ παρακάτω:

Η εργασία των συναδέλφων στις ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών, στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, στις ιστοσελίδες και το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά την αργία της Καθαράς Δευτέρας ρυθμίζεται, σύμφωνα και με τις ισχύουσες Σ.Σ.Ε. ως εξής:

ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
Κατά την αργία της Καθαράς Δευτέρας, 11 Μαρτίου 2019, οι συντάκτες του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και των ιστοσελίδων, εφόσον περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, θα εργαστούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στις αντίστοιχες ΣΣΕ, που καθορίζουν και την αμοιβή τους για Κυριακές και αργίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κατά την αργία της Καθαράς Δευτέρας, 11 Μαρτίου 2019, οι συντάκτες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, εφόσον περιλαμβάνονται στις καταστάσεις, θα εργαστούν και θα αμειφθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στη ΣΣΕ ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
– Την Παρασκευή, 08.03.2019, θα κυκλοφορήσουν όλες οι εκδόσεις του Σαββάτου.
– Το Σάββατο, 09.03.2019, θα εκδοθούν όλες οι κυριακάτικες εκδόσεις.
– Την Κυριακή, 10.03.2019 και την Καθαρά Δευτέρα, 11.03.2019, δεν θα εκδοθεί Κ Α Μ Ι Α εφημερίδα.
– Την Τρίτη, 12.03.2019, θα κυκλοφορήσουν μόνο οι απογευματινές εφημερίδες.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
– Το Σάββατο, 09.03.2019 και την Κυριακή 10.03.2019, θα εκδοθούν όλες οι αθλητικές εφημερίδες.
– Την Καθαρά Δευτέρα, 11.03.2019, δεν θα εκδοθεί Κ Α Μ Ι Α αθλητική εφημερίδα.
– Την Τρίτη, 12.03.2019, θα κυκλοφορήσουν όλες οι αθλητικές εφημερίδες.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Οι συνάδελφοι των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών κατά την αργία της Καθαράς Δευτέρας, 11 Μαρτίου 2019 δεν θα εργαστούν.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Leave a Reply

Your email address will not be published.