Έφυγε ο Άρης Σκιαδόπουλος της γενιάς δημοσιογράφων δίπλα στον λαό

Από τον Δημήτρη Τζανακάκη. Πηγή η σελίδα του στο facebook

Φωτογραφία από την ΠΟΣΠΕΡΤ

 Έφυγε και ο Άρης Σκιαδόπουλος

Ήταν όπως ο ίδιος έλεγε, “και του σαλονιού και του λιμανιού”, και ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, μάχιμους ρεπόρτερ, που θαύμασα στο ξεκίνημα μου στη δημοσιογραφία στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Άρης Σκιαδόπουλος. “Η δική μας γενιά -έλεγε- ήταν πάντα μαζί με τον λαό και στις διαδηλώσεις τρώγαμε κι εμείς ξύλο. Δεν γίναμε δημοσιογράφοι για να κάνουμε παρέα με εφοπλιστές ή για να συναντιόμαστε τα βράδια στα μπαρ και να παριστάνουμε τους γκόμενους”.

Έφυγε χθες, στα 75 χρόνια του, χτυπημένος από τον κορονοϊό, μια ακόμα από τις πολλές απώλειες που μετρά ο χώρος της δημοσιογραφίας το τελευταίο διάστημα.

Ο Άρης Σκιαδόπουλος είχε μεγάλη –και έχω την άποψη τίμια- πορεία στον Τύπο εργαζόμενος σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Εργάστηκε ανάμεσα σε άλλα στην “Απογευματινή”, στο “Έθνος”, στην “Πρώτη”, στον “Ταχυδρόμο” στον “Flash”, στον “Αθήνα 9,84”, αλλά και στην ΕΡΤ κάνοντας τις εκπομπές “Νυχτερινός Επισκέπτης”, “Δρόμοι” και “Πρωινά”. Kείμενα του δημοσίευσε στον “Ημεροδρόμο”, έγραψε τα μυθιστορήματα “Ο Ορέστης αστόχησε”, “Τα παιδιά της τραμουντάνας”, συμμετείχε στο συλλογικό έργο “Ο δρόμος για την Ομόνοια”.Ο Άρης Σκιαδόπουλος, θα μου θυμίζει πάντα τα χρόνια πριν το “Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι”, ένα από τα πλέον δίκαια συνθήματα των τελευταίων χρόνων…

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το θάνατο του Άρη Σκιαδόπουλου

«Έφυγε» χθες, σε ηλικία 75 ετών, ο εξαίρετος συνάδελφος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ Αριστείδης – Κωνσταντίνος (Άρης) Σκιαδόπουλος.

Ο Άρης Σκιαδόπουλος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1946. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών, φοίτησε σε ιδιωτική δημοσιογραφική σχολή, ενώ ξεκίνησε να εργάζεται το 1969 στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», ασχολούμενος αρχικά με το επαρχιακό και στη συνέχεια με το δικαστικό ρεπορτάζ. Το 1972 μεταπήδησε στο περιοδικό  «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» και το 1974 ξεκίνησε η μακρά πορεία του στο ελεύθερο ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ». Ανεξίτηλες στη μνήμη του κοινού παραμένουν και οι εκπομπές του στο ραδιόφωνο («FLASΗ», «Αθήνα 9.84») αλλά και στην δημόσια τηλεόραση («Νυχτερινός Επισκέπτης», «Δρόμοι», «Πρωινά»). Στο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγονται μυθιστορήματα («Ο Ορέστης αστόχησε» και «Τα παιδιά της τραμουντάνας») αλλά και συλλογές με συνεντεύξεις που απέσπασε από επιφανή πρόσωπα.

Ο Άρης Σκιαδόπουλος αναδείχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους ρεπόρτερ της εποχής του. Δραστήριος, ευσυνείδητος και εργατικός, κάλυψε δημοσιογραφικά πλήθος θεμάτων που απασχόλησαν την κοινή γνώμη στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Άνθρωπος στοχαστικός και καλλιεργημένος, αναδείκνυε τα θέματα και τους καλεσμένους στις εκπομπές του, παρουσιάζοντας πλήρη πορτραίτα στον τηλεθεατή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο, ο οποίος με την ευγένεια και το ήθος του δίδαξε μια δημοσιογραφία, που έχει ως κέντρο την είδηση και τα πρόσωπα της επικαιρότητας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *