Έξι χρόνια μετά την παράδοση συχνοτήτων στη Digea, στην Ήπειρο δεν έχουν σήμα

Ακόμα δεν έχουν σήμα…

Από τον Γιώργο Τσαντίκο στο /typos-i.gr/

Όταν η συγκυβέρνηση Σαμαρά αποφάσισε να κλείσει εν μια νυκτί την ΕΡΤ και να αφήσει την Digea μόνο «παίκτη» στο θέμα της ψηφιακής τηλεόρασης, πρακτικά αφαίρεσε τη δυνατότητα από πολλές ορεινές περιοχές, αρκετές από αυτές στην Ήπειρο, να έχουν τηλεοπτική πρόσβαση.

Σήμερα, ο Γιώργος Αμυράς, βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη για το θέμα, αναφέροντας ότι 165 οικισμοί του νομού Ιωαννίνων δεν έχουν τηλεοπτική πρόσβαση στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι «η προσπάθεια αποκατάστασης της καθολικής πρόσβασης στο τηλεοπτικό σήμα των κατοίκων, κυρίως απομακρυσμένων ορεινών και παραμεθόριων περιοχών της χώρας μας και η μετάβασή τους στην ψηφιακή εποχή δεν ολοκληρώθηκε και πρέπει να αρθούν οι όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις καθυστερούν την ολοκλήρωση του έργου».

Αναφέρει επίσης ότι «ο νομός Ιωαννίνων λόγω της γεωγραφικής του θέσης έχει πολλά νοικοκυριά που εξακολουθούν να έχουν ‘μαύρο’ στις τηλεοράσεις τους αφού η λήψη σήματος παραμένει αδύνατη».

Αυτή είναι η μισή κατάσταση. Η άλλη μισή είναι ότι η Digea πρακτικά δεν μερίμνησε για την κάλυψη όλων των περιοχών, αφού δεν «κληρονόμησε» όλους τους σταθμούς αναμετάδοσης. Αρκετοί από αυτούς είχαν τοποθετηθεί από τους Δήμους, ώστε να φτάνει το σήμα σε πιο απομακρυσμένες περιοχές. Ούτε όμως και η προηγούμενη κυβέρνηση κατάφερε να διευθετήσει εντελώς το πρόβλημα, με το voucher αγοράς εξοπλισμού για δορυφορική, IPTV ή επίγεια ευρυεκπομπή.

Ο κ. Αμυράς ζητά να μάθει το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ολοκλήρωσης του έργου της καθολικής τηλεοπτικής πρόσβασης των «λευκών περιοχών» της χώρας.

Σχολιάστε