Ένα ακόμη “θύμα” της κρίσης στα ΜΜΕ, αντίο φίλε

Οδύνη αλλά και θυμός, θλίψη αλλά και οργή. Ο συνάδελφος, ο φίλος, ο συνεργάτης, ο δημοσιογράφος Ρίζος Ψύλλος δεν άντεξε. Έφυγε χθές, χτυπημένος από ένα εγκαφαλικό, σε ηλικία μόλις 54 ετών. Εργάστηκε σε δεκάδες εφημερίδες, έζησε λουκέτα και λουκέτα, το τελευταίο τον τσάκισε. Ήταν στη “Νέα Σελίδα” και όταν έκλεισε, ήταν πάλι μαζί με τους άλλους εργαζόμενους απλήρωτος. Με τον εκδότη άφαντο, να μην δίνει εξηγήσεις. Το πάλεψε ο Ρίζος, είμαι βέβαιη, όπως τα πάλευε όλα με αυτό το γλυκό χαμόγελο του. Αντίο φίλε…

Εφυγε» νωρίς ο Ρίζος Ψύλλος

Πέθανε αιφνίδια χθες, σε ηλικία 54 ετών, ο συνάδελφος Ρίζος – Αλέξιος Ψύλλος.

Ο Ρίζος Ψύλλος γεννήθηκε στη Στυλίδα Φθιώτιδας το 1966. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξέκίνησε το 1988 από το περιοδικό «ΤΗΛΕΡΑΜΑ», καλύπτοντας το ελεύθερο και το ραδιοτηλεοπτικό ρεπορτάζ. Το 1989-1990 ολοκλήρωσε τον κύκλο σεμιναρίων για νέους δημοσιογράφους στην ΕΣΗΕΑ ενώ παράλληλα από το 1988 έως το 1992 εργάζονταν και στον Ρ/Σ “9,41 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM”. To 1990 εργάζεται ως συντάκτης ύλης στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ» ενώ το 1991 πηγαίνει στο «ΕΘΝΟΣ». Ως συντάκτης ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες, ανάμεσά τους η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΝΕΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ» «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», «ΕΞΟΥΣΙΑ», «VETO», «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ» ενώ οι τελευταίες του συνεργασίες ήταν στο “protagon.gr” και στην εφημερίδα «ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ». Επίσης, εργάστηκε και στο περιοδικό «ΚΕΦΑΛΑΙΟ».

Ο Ρίζος Ψύλλος υπήρξε ένας καθ’όλα επαρκής και αποτελεσματικός δημοσιογράφος, που εργάστηκε με ήθος και στοχοπροσήλωση. Ικανότατος και εργατικός είχε μόνο φίλους όπου κι αν εργάστηκε.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τη σύζυγο και τις δύο κόρες του και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο, ο οποίος «έφυγε» νωρίς. Η κηδεία του Ρίζου Ψύλλου θα γίνει αύριο, Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου, στις 13.00, στο Νεκροταφείο Παπάγου.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.