Ψηφιακή τηλεόραση στη …μισή Δυτική Ελλάδα!

Θα γίνει η ψηφιακή μετάβαση στη Δυτική Ελλάδα ενημερώνει η Digea με ανακοίνωσή της. Μόνο που αυτή, η προτελευταία φάση της ψηφιακής είναι μισή. Όπως γράφει το site του digitaltvinfo.gr θα σβήσουν μόλις τα 7 από τα 29 κέντρα εκπομπής. Όπως είναι κατανοητό οι δυο τελευταίες φάσεις της ψηφιακής τηλεόρασης έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους. Και στη Digea η οποία δεν προλαβαίνει να στήσει πομπούς! Ποσώς που ενδιαφέρει την ΕΕΤΤ που είναι αρμόδια να ελέγχει την εταιρεία-μονοπώλιο. Εδώ στέλνει το δικηγόρο της στις διάφορες δίκες που γίνονται για να υπερασπίσει τα δίκαια της μονοπωλιακής εταιρείας!
Γράφει το site και μαθαίνουμε:

Με αποψινό δελτίο τύπου η Digea ενημερώνει τους τηλεθεατές των περιοχών του αναλογικού switch off της 19ης Δεκεμβρίου (Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος, νησιά Ιουνίου, Δυτική Ελλάδα) ότι το ψηφιακό σήμα θα είναι διαθέσιμο σε μόλις επτά από τα 29 κέντρα εκπομπής, που προβλέπονταν αρχικά! Η αιτιολογία που προβάλλει η Digea είναι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το τελευταίο διάστημα στις περιοχές πολλών κέντρων εκπομπής, κάτι βέβαια που ήταν αναμενόμενο από πολλούς. Συγκεκριμένα, το ψηφιακό σήμα θα καλύψει τις περιοχές των κέντρων εκπομπήςΑκαρνανικά, Αίνος, Παντοκράτορας, Λιγγιάδες, Μεταξάς, Κλεισούρα και Κέλλη, τα οποία είναι και τα βασικά κέντρα εκπομπής των αντίστοιχων SFN, ενώ όλα τα υπόλοιπα – και μικρότερα – κέντρα εκπομπής και οι κάτοικοι που καλύπτονται από αυτά θα πρέπει να περιμένουν μία νέα ημερομηνία.

Αναλυτικότερα, τα κέντρα εκπομπής που δεν θα συμμετάσχουν στο switch off της 19ης Δεκεμβρίου (και θα συνεχιστούν οι αναλογικές εκπομπές) είναι:

Στο SFN 7 (ΦΛΩΡΙΝΑ) τα Κ.Ε. Άγιος Αθανάσιος και Πύλη

Στο SFN 8 (ΜΕΤΑΞΑΣ) τα Κ.Ε. Βουνάσα, Υδατόπυργος και Τσοτύλι

Στο SFN 9 (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) τα Κ.Ε. Ασπράγγελοι, Πολύγυρος, Γρανιτσοπούλα, Κατάρα, Δελβινάκι, Βασιλικό και Φαρμακοβούνι

Στο SFN 10 (ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ) τα Κ.Ε. Ηγουμενίτσα και Ψάκα

Στο SFN 11 (ΚΕΡΚΥΡΑ) τα Κ.Ε. Παλαιοκαστρίτσα και Ρόδα

Στο SFN 13 (ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ) τα Κ.Ε. Αμφιλοχία, Καναλάκι, Κορφοβούνι και Λάκκα Σούλι

Στο SFN 17 (ΑΙΝΟΣ) τα Κ.Ε. Ιθάκη και Φυτείες

Είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή πότε θα πραγματοποιηθεί η ψηφιακή μετάβαση σε όλα αυτά τα κέντρα εκπομπής, ενώ πρέπει να θεωρείται βέβαιη πλέον και η αναβολή του έκτου και τελευταίου αναλογικού switch off στα νησιά του Αιγαίου και στη Κρήτη, που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Δεκεμβρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.