Χωρίς νομική προστασία ο Αλ. Μπακατσέλος

aggelioforosΔιαβάζουμε το φόρουμ Αγγελιοφόρου

Νέα αναδίπλωση Μπακατσέλου και απειλές κατά μαρτύρων στη δίκη για υπαγωγή στο άρθρο 99
Χωρίς προσωρινή δικαστική προστασία, έναντι των εκατοντάδων πιστωτών της, παραμένει η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, που διοικείται από την οικογένεια Μπακατσέλου και η οποία εκμεταλλεύεται τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» και το μηνιαίο περιοδικό «Close Up».Οι εκπρόσωποι της παραπαίουσας εταιρίας δεν κατόρθωσαν χτες, Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, να πείσουν τις δικαστικές αρχές να τους χορηγήσουν προσωρινή διαταγή, με την οποία θα μπορούσαν να αποκρούσουν τις ατομικές διώξεις σε βάρος περιουσιακών στοιχείων του εκδοτικού ομίλου.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε ομόφωνα το αίτημα για τη λήψη προληπτικών μέτρων και για την έκδοση προσωρινής διαταγής, αφήνοντας έτσι ανοικτό το δρόμο σε εργαζόμενους, άλλα φυσικά πρόσωπα, προμηθευτές και τράπεζες να δεσμεύουν, να κατάσχουν και να εκποιούν κινητά ή ακίνητα στοιχεία της περιουσίας της, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις διογκούμενες απαιτήσεις τους.
Είναι η δεύτερη φορά που η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, συμφερόντων των Αλέξανδρου Μπακατσέλου, Γιώργου Μπόμπολα και Σταύρου Ψυχάρη, χάνει τη δυνατότητα να λάβει προσωρινή διαταγή για τη λήψη προληπτικών μέτρων έναντι των πιστωτών της.
Το ίδιο αίτημα είχε υποβάλει και στις 9 Ιανουαρίου 2015, αλλά και τότε είχε εισπράξει την άρνηση της προέδρου υπηρεσίας των ασφαλιστικών μέτρων, κατόπιν παρέμβασης εργαζομένων και συνδικαλιστικών σωματείων.

Το απορριφθέν αίτημα της εταιρίας υποβλήθηκε χτες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης της αίτησής της, με την οποία ζητεί να ανοίξει η διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Ποιοι άσκησαν παρεμβάσεις

Υπέρ της αίτησης τάχθηκαν με πρόσθετες παρεμβάσεις τους η πιστώτρια τράπεζα Alpha Bank και το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ στη διαδικασία δεν παρέστησαν άλλα νομικά πρόσωπα με την ιδιότητα των πιστωτών. Οι εκπρόσωποι της ΕΒΕ ΑΕ προσκόμισαν στο δικαστήριο δηλώσεις 90 εργαζομένων, οι οποίοι παρείχαν τη συναίνεσή τους για την έναρξη της διαδικασίας εξυγίανσης και τη ρύθμιση των οφειλών τους.

Η συνέχεια του ρεπορτάζ στο https://agelioforum.wordpress.com

Σχολιάστε