Φθηνά κόλπα πληροφόρησης για Βρυξέλλες από ΜΜΕ

CAMERA EUΤου Κώστα Αργυρού στο 28europe.blogspot.gr

Εύκολες απλοϊκές αναλύσεις, θεωρίες συνωμοσίας και δραματοποιημένα αστυνομικά ρεπορτάζ με «ατράνταχτα στοιχεία» από το youtube, ευχολόγια, γενικεύσεις και κατάρες μαζί, ανακατεμένα όλα σαν μια βαριά και δύσπεπτη ρώσικη σαλάτα. Ψεύτικα δάκρυα και λίγος κομψευόμενος ρατσισμός, καλυμένος πίσω από υπαινιγμούς.

Επιστημονικοφανή αναμασημένα σενάρια και ιστορικές αναδρομές επιλεκτικά ανασυρμένες ανάλογα με τα γούστα του καθενός. Αυτόπτεις μάρτυρες που μιλούν από το… σπίτι τους, «προσωπικές διηγήσεις» όσων έτυχε να περάσουν από το σταθμό του Μααλμπέκ τα τελευταία …εικοσιπέντε χρόνια (και ήταν πράγματι πολλοί). Αναπαραγωγή φημών και συναγωνισμός για το ποιός θα παρουσιάσει τα περισσότερα θύματα.

Την ώρα που οι ίδιοι οι «πληγωμένοι» προσπαθούν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να καταλάβουν τι τους συνέβη, εμείς εδώ έχουμε βρει τις απαντήσεις και κάνουμε και ασφαλείς προβλέψεις για την «επόμενη μέρα». Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης φτωχά και μίζερα έδειξαν για μια ακόμα φορά τη γύμνια τους και προσπάθησαν να την βγάλουν «καθαρή» με φτηνά κόλπα, βαρύγδουπους τίτλους, κλεμμένα πλάνα, πληροφορίες από δεύτερο χέρι και περιπτωσιολογίες. «Σώθηκαν» επειδή όλοι έτυχε να έχουν… δυο τρεις γνωστούς στις Βρυξέλλες.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γελάμε ανέμελα με το χάλι μας, βλέποντας τις «καλύτερες στιγμές» με το μάτι των διασωθέντων του «χρυσού αιώνα του lifestyle», που συνεχίζουν να γελάνε μπροστά στα μούτρα μας και να μας θυμίζουν πώς ότι και να κάνουν εμείς θα τους επιβραβεύουμε γιατί εκτιμάμε την ποιοτική τους σάτιρα… Α, ναι και κάποιος νυχτόβιος θα χει βρει μια ξανθιά, που θα μας λέει πόσο κοντά ήταν την ώρα της έκρηξης, αλλά τη φύλαξε ο καλός της άγγελος. Καληνύχτα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *