Τρία εκατ. ευρώ δίνει η ΝΕΡΙΤ για Χαραλαμπίδη, Φλέσσα, Αμυρά

νεριτ-χαραλαμπίδηςΤης Ντέπυ Γκολεμά στην Real news της Κυριακής

“Όμως, σήμερα η στήλη θα ασχοληθεί με τα τελευταία χαΐρια της τρέχουσας διοίκησης. Για τα οποία θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, μαζί με τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου, που έχουν μετατρέψει τη ΝΕΡΙΤ σε φέουδο των ολίγων. Για να μην τους αδικήσουμε, θα λέγαμε ότι βαδίζουν άξια στα χνάρια αρκετών προηγουμένων επί ΕΡΤ…

Έχουμε λοιπόν και λέμε! Η Βίκυ Φλέσσα, ο Γιώργος Αμυράς και ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι οι ευνοημένοι της απερχόμενης διοίκησης, την ώρα που δεκάδες ΜΟΝΙΜΟΙ δημοσιογράφοι βλέπουν τα τρένα να περνούν…

Η Βίκυ Φλέσσα, ‘άξια συνάδελφος, μόνιμη υπάλληλος της ΕΡΤ, έχει αυτή τη στιγμή στην κατοχή της ΔΥΟ εκπομπές από την ΝΕΡΙΤ με την ευγενική χορηγία του προέδρου του Εποπτικού κ. Φορτσάκη (του γνωστού πρύτανη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. κ.λ.π δραστηριοτήτων).

Αυτό δεν θα ήταν προβληματικό αν η εκπομπή δεν είχε τον χαρακτήρα μεικτής παραγωγής, καθόσον στην μονιμότητα δεν συνηθίζεται. Πέραν λοιπόν του μισθού της, η παρουσιάστρια μετέχει ως παρουσιάστρια στην εταιρεία Orange Black, με κόστος 89,893 ευρώ.

Η δεύτερη εκπομπή που παρουσιάζει η Νίκυ Φλέσσα λέγεται “Οι λέξεις φταίνε”. Με την απόφαση 1392/12.11.14 εγκρίθηκαν 24 επεισόδια, συνολικής αξίας 376.120 ευρώ. Η παρουσιάστρια θα αναλάβει έξτρα αμοιβή 10.000 ευρώ, ο σκηνοθέτης 24.000, ο αρχισυντάκτης 14.000, η δε επιστημονική έρευνα της εκπομπής ανέρχεται σε 40.000 ευρώ.

Στο κοστολόγιο της εκπομπής συναντά κανείς και ειδικότητες που υπάρχουν στην ΝΕΡΙΤ αλλά χρεώνονται, όπως κομμώσεις 2.000 ευρώ, μακιγιάζ 1.700 ευρώ, 1.200 ευρώ για τηλέφωνα, 4.800 ευρώ για δώρα και απρόβλεπτα 5.000 ευρώ. Το στούντιο κοστίζει 30.000 ευρώ και η κατασκευή σκηνικού 28.000 ευρώ…

Πάμε τώρα στο “Μένουμε Ελλάδα” του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά. Και αυτή μεικτή παραγωγή. Για 10η χρονιά (!), το συνολικό κόστος της εκπομπής είναι 761.349 ευρώ, με ανάθεση στην εταιρεία media Hub studios. 120 επεισόδια. Το σκηνικό της εκπομπής που δείχνει διαρκώς μέρη της Ελλάδας κόστισε 25.000 ευρώ+ΦΠΑ.

Τέλος, ο αγαπητός Ρένος Χαραλαμπίδης και η εκπομπή του (εξωτερική παραγωγή και αυτή) κοστίζουν 650.340 ευρώ. Μια χαρά…

Σε μια Ελλάδα που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, η ΝΕΡΙΤ – αυτό το μόρφωμα κρατικής τηλεόρασης – επιβαρύνει συνολικά τον νέο προϋπολογισμό με περίπου 3.000.000 ευρώ για τέσσερις εκπομπές, που θα μπορούσαν να είναι εσωτερικές…”

Αναδημοσίευση από το http://www.magdasblog.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.